Haberler

Akyurt'ta Atık Piller Konusunda Eğitim Verildi

Akyurt Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından, Akyurt Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda, öğretmenler ve katılımcılara atık pillerin geri dönüşümü anlatıldı.

Akyurt Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından, Akyurt Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda, öğretmenler ve katılımcılara atık pillerin geri dönüşümü anlatıldı.

Belediye Çevre ve Temizlik İşleri Müdürü Eren Dolay, yaptığı konuşmada, her atığın çöp olmadığına dikkati çekerek, çöplerin kaynağında ayrıştırılması gerektiğini kaydetti.

İnsanların elektronik cihazların içinde piller kullandığına değinen Dolay, "Evlerimizde veya iş yerlerinde atık hale gelmiş piller derhal cihazlardan çıkartılmalı, kesinlikle diğer atıklarla karıştırılmamalı,  doğrudan doğaya bırakılmayarak atık pil toplama noktalarına getirilmelidir" diye konuştu.

Dolay, Akyurt Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, 30 Nisan 2016'da sona erdirilecek kampanya süresince, öğrenci sayısına göre en çok pil toplayan ilk üç okulun ödüllendirileceğini bildirdi.

Çevre eğitiminin ardından katılımcılara, tanıtıcı bilgilerin olduğu CD ve broşürler dağıtıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Akyurt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title