Haberler

Akyurt'ta Aile İçi Şiddet Konferansı Düzenlendi

Akyurt ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü ile Akyurt Belediyesi aile içi şiddet konusunda konferans düzenledi.

Akyurt ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü ile Akyurt Belediyesi aile içi şiddet konusunda konferans düzenledi.

Kültür Merkezi Necip Fazıl Konferans Salonu'ndaki konferansa Belediye Başkan Vekili Nuh Öztepe, belediye meclis üyeleri Hilal Ayık, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve vatandaşlar katıldı.

Aile eğitim uzmanı Yasemin Davarcı, konferansta yaptığı konuşmada, fiziksel, cinsel ve psikolojik sebeplerle özgürlüğün keyfi olarak engellenmesinin şiddet olarak tanımlandığını belirterek, Türkiye'de şiddetin aile oluşumundan önceki süreçlerde başladığını, maç veya dizi izleme, çocuk yetiştirme konularında yaşanan fikir ayrılıklarının sonunun şiddete uzandığını dile getirdi.

Davarcı, evlilikte ilk 5 yılın kritik süreç olduğunu olduğunu vurgulayarak, hoşgörü ve tahammülün azaldığı durumlarda şiddetin arttığını belirti. Davarcı, ailelere bu konuda daha idareci olmaları uyarısında bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Necip Fazıl Kısakürek Akyurt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title