Haberler

Taha Akyol: 17 Aralık'ın Siyasi Mesuliyeti AK Partili Hukukçularda

Güncelleme:

Hürriyet Yazarı Taha Akyol, 17 ve 25 Aralık operasyonlarına ilişkin yazısında AK Partili hukukçulara "Siyasi mesuliyet sizdedir, bir şeyler yapın." diye çağrıda bulundu.

Hürriyet Yazarı Taha Akyol, paralel yargı iddiaları üzerine kaleme aldığı yazısında, yargı dünyasındaki gelişmeleri yazdı ve AKP'li hukukçulara çağrıda bulundu.

"YANLIŞSA, BİR ŞEYLER SÖYLEYİN"

Hürriyet yazarı Akyol, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının darbe girişimi olduğunu belirttiği yazısında, AK Partili hukuçulara seslenerek "Manevi vebal olarak da, siyasi mesuliyet olarak da AK Partili hukukçular, sorumluluk sizdedir. Yapılanlar doğruysa kampanyaya siz de katılın! Yanlışsa, bir şeyler söyleyin." dedi.

Yazısında, yapılanların "hükümeti devirmeye teşebbüs suçuna kadar uzandığını" vurguladığı yazısında HSYK operasyonlarına da değindi."Bütün kararnamelerde HSYK kendisinin Atama ve Nakil Yönetmeliği’ni çiğnedi! Yönetmelik, “bir yerde en az iki yıl hizmet” yapmadan hâkim ve savcıların atanamayacağını belirtir. Halbuki iktidarın rahatsız olduğu bütün soruşturmalarla ilgili savcı ve hâkimler “paralel” suçlamasıyla, “en az iki yıl” şartına bakmadan, hatta bazıları 6 ay için ikinci defa atanarak, tenzili rütbe ile cezalandırıldılar." diyen Akyol, ' Twitter, YouTube, ÇED raporu ve atamalar gibi konularda yürütmeyi durdurma kararı veren idari yargı hâkimleri'nin de 'Yaz Kararnamesi'nden nasibini aldığını öne sürdü.

İşte Taha Akyol'un o yazısından önemli satırbaşları:

Suçlamalar çok ağır, casusluğa ve hükümeti devirmeye teşebbüs suçuna kadar uzanıyor; ne kadarı gerçek ne kadarı siyasi propaganda, henüz bilmiyoruz.

Hukukçu olarak benim bu aşamada söyleyebileceğim tek şey, hiçbir suç şüphesinin ihmal edilmeden üzerine gidilmesidir. Aynı zamanda soruşturmalar hukuka uygun yürütülmeli, iktidarın nefret söylemi adaleti yoldan çıkarmamalıdır. İşte bu noktada kaygılar var.

HSYK OPERASYONLARI

"17 ve 25 Aralık soruşturmalarından hemen sonra, 15 Ocak’ta Adalet Bakanı’nın talebiyle, HSYK 1. Dairesi’nin iki üyesi değiştirildi... Hemen ertesi günü, 16 Ocak’ta HSYK 1. Dairesi, olağanüstü bir kararname çıkardı, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürütenler dahil 20’ye yakın hâkim ve savcıyı başka yerlere atadı."

"YAZ KARARNAMESİ"

"Bu sırada çıkarılan diğer atama kararnamelerinin listesi HSYK sitesinde görülebilir.
11 Haziran’da büyük “Yaz Kararnamesi” çıkarıldı. Bütün kararnamelerde HSYK kendisinin Atama ve Nakil Yönetmeliği’ni çiğnedi! Yönetmelik, “bir yerde en az iki yıl hizmet” yapmadan hâkim ve savcıların atanamayacağını belirtir. Halbuki iktidarın rahatsız olduğu bütün soruşturmalarla ilgili savcı ve hâkimler “paralel” suçlamasıyla, “en az iki yıl” şartına bakmadan, hatta bazıları 6 ay için ikinci defa atanarak, tenzili rütbe ile cezalandırıldılar.
Twitter, YouTube, ÇED raporu ve atamalar gibi konularda yürütmeyi durdurma kararı veren idari yargı hâkimleri de nasiplerini aldılar bu kararnamelerde!"

SULH HÂKİMLERİ

Bu uzun hikâyenin son faslı, sulh ceza hâkimleridir... Tutuklama, tahliye, arama gibi kararları “düzene sokmak” isteyen iktidar, bu yetkileri yeni kurulun sulh ceza hâkimliklerine verdi... HSYK’da bakan tarafından atanmış bürokratlar yeni sulh ceza hâkimlerinin listesini hazırlayıp HSYK 1. Dairesi’nin önüne koydular. Daire bu atamaları yaptıktan sonra basın haberlerinden fark edildi ki, İstanbul’a atanan 6 sulh hâkiminden üçü, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında bütün sanıkları tahliye eden hâkimlermiş! Bu tesadüf mü?!

"PARALEL POLİSLER"

“Paralel polisler” hakkında soruşturma, arama ve tutuklama kararlarını veren sulh hâkimi, bu üç hâkimden biri... Avukatlar itiraz ettiğinde karar verecek olan hâkim de bu üç hâkimden ikincisi!

"AKP’Lİ HUKUKÇULAR"

Efendim, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları değildi, darbe girişimiydi... İyi ya, bırakın fezleke Meclis Komisyonu’nda okunsun, deliller sahte mi, gerçek mi ortaya çıksın...
Yargı ve emniyette “paralel” denilen sorunları hukukun sakin ve adil usulleriyle soruşturmak başkadır, iktidar paralelinde bir yargı oluşturmak başkadır! Bu ayırımı kaybetmek, Türkiye’nin adaleti hepten kaybetmesi olur!

Allah’tan korkarak... Tarihin hükmünden çekinerek bundan sakınmak lazım.

Manevi vebal olarak da, siyasi mesuliyet olarak da AK Partili hukukçular, sorumluluk sizdedir. Yapılanlar doğruysa kampanyaya siz de katılın! Yanlışsa, bir şeyler söyleyin.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Taha Akyol Hürriyet Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (15)

HALİL:

AKPLİ HUKUKÇULAR ÇOK SESSİZLER....TAYYİP Mİ,MAKAM MI ,,,HAYSİYET Mİ?,,,PARAMI....DOĞRULUK MU?...BÜYÜK SINAV...

27
6
yanıtYanıtla
tatar:

DÜĞMEYE BASILDI GEREKENLER YAPILIYOR DAHA NE OLSUN, HA DEYİP HERŞEY ORTAYA ATILMIYOR, DEVLETİMİZ GEREKEN NE İSE YAPACAKTIR .

4
18
yanıtYanıtla
mahmut:

sayın akyol ülkenin menfaatları öne cıkınca hysk filan vız gelir tırıs gider olmalıyoksa kararnameleri istediğin kadar yaza bilirsin amam bu ülke bir dahah tökezlerse alalh korusun o zamn kımse kurtaramaz

8
12
yanıtYanıtla
ÇİVİSİ ÇIKTI:

Nereye el atsan elinde kalıyor... Çivisi çıktı.. AKP Kendinden Utan....!

15
2
yanıtYanıtla
Hakyol:

Ey Taha AKyol Senin soy ismin eksik koyulmus. Sen HAKyol olmalısın.. Hep hak dedin hukuk dedin... Var olasın..

15
2
yanıtYanıtla
ayhan özgüçayhanozguc@hotmail.com:

yüzü beyefendi insan görünümlü 28 şubatçı aydın doğan uşağı kalbi canavar israil ajanı sahte mimilliyetci ,ocakçı taha siyonıst temsilcisi taha......

yanıt0
yanıt0
türk:

dini imanı para olanların partisi işte

15
0
yanıtYanıtla
Salih:

Hukuk mu hak mı, neyden bahsediyorsunuz güldürmeyin bu başımızdakilerle mi olacak adalet.

12
0
yanıtYanıtla
ŞAŞIRMAYA GEREK YOK:

Keyfi uygulamaların ulaştığı boyut artık körün gözüne kadar ulaşınca Taha Akyol değinmek zorunda kalmış. Her alanda maç başladıktan sonra kural değiştiriyoruz. Kendi koyduğumuz kurallarla bile kazanamayacağımız ortaya çıkmışsa biz de onu da değiştiririz. O da olmazsa yine değiştiririz. Biz agayız, siz marabasınız; oturun oturduğunuz yerde bizi daha fazla yormayın. Bak yoruluyoruz ama

9
1
yanıtYanıtla
A. ÖGÜÇayhanozguc@hotmail.com:

AYDIN DOĞAN IN UŞAĞI AKYOL İKİ YÜZLÜ SİMSAR

yanıt0
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title