Haberler

Akyazılı Gaziler Unutulmuyor

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün düzenlediği Akyazı Şehit ve Gazi yakınları tanışma programı Akyazı öğretmen evinde düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün düzenlediği Akyazı Şehit ve Gazi yakınları tanışma programı Akyazı öğretmen evinde düzenlendi. Toplantıya Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Bal, SOYAD Vakfı Müdürü Sabri Damar ve gaziler katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Yasemin Turan. amaçlarının şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelerek onlara bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi vermek olduğunu belirterek, "Gazilerimizi dinleyerek varsa bir talepleri aracılık yaparak üst makamlara iletmek ve çözüm yolları aramak istiyoruz. Bugün bunu gerçekleştirdik. Notlarımızı aldık ve ilgili mercilere ileterek çözmeye çalışacağız" dedi.

Gazilere son derece önem veren Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan gazileri tek tek dinledi. Gazilerin anlattıkları ile ilgili birçok not alan Başkan Akcan, gazilerin istek ve taleplerinin çözüme kavuşturulması ile ilgili olarak İl Müdür Yardımcısı Yasemin Turan ile birlikte kendisinin de üst mevkilere bu talep ve konuların iletileceği sözünü verdi.

Başkan Akcan, "Gazilerimiz bizler için her zaman önemlidir. Onlar bu vatanın unutulmaması gereken kahramanlarıdır. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki geçmişine sahip çıkmayan milletler ileriyi göremez, yürüyemez ve gelişemez. Bizler de her zaman gazilerimizin yanındayız, onlar için her türlü fedakarlığa varız. Bu amaçla gazilerimize Akyazı Kenan Sofuoğlu aile parkımızda açtığımız ve gazilerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri sosyal bir alan olan Sakarya Muharip Gaziler Derneğinde zaten onlarla yakından ilgileniyor, sık sık ziyaretlerde bulunuyoruz. Onların her türlü sıkıntılarında her zaman yanlarında olacağız" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan misafirlere ve gazilere yapılan çeşitli ikramlar sonrasında gazilere menekşe hediye edilerek günün anısına toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından program sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Akyazı Yerel Haberler

title