Haberler

Akyaka, Plaka Tanıma Sistemi ile Daha Güvenli

Muğla'nın Ula İlçesi'nin Cittaslow (Sakin Şehir) unvanlı beldesi Akyaka'da asayiş olaylarının önüne geçilmesi ve güvenliğin daha üst seviyelere çıkartılması için 3 ayrı noktaya Plaka Tanıma Sistemi yerleştirildi.

Muğla'nın Ula İlçesi'nin Cittaslow (Sakin Şehir) unvanlı beldesi Akyaka'da asayiş olaylarının önüne geçilmesi ve güvenliğin daha üst seviyelere çıkartılması için 3 ayrı noktaya Plaka Tanıma Sistemi yerleştirildi.

50 bin lira harcanarak, beldenin Muğla girişi, mezarlık girişi ve restoranlar bölümüne yerleştirilen plaka tanıma sistemi törenle hizmete girdi. Plaka tanıma sistemi, kapsama alanına giren, listede yakalaması olan araç plakalarını anında tespit edip, uyarı veriyor. Ayrıca sistem sayesinde beldeye hangi aracın, hangi gün ve tarihte giriş çıkış yaptığı da gerektiğinde sorgulanabilmek üzere kayıt altına alınıyor. Sistem tarafından tespit edilen otomobillerin plaka kayıtlarının JPEG formatındaki fotoğrafları 10 yıl boyunca sistemde saklanabiliyor. Ayrıca sistem görsel netlik olması halinde sürücüyü de rahatlıkla tespit edebiliyor. Böylece sürücünün emniyet kemerinin takılı olup, olmadığı da rahatça sistem tarafından tespit edilebiliyor.

MHP'li Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca da sistemin hizmete girmesi nedeniyle yapılan törendeki konuşmasında, Akyaka Jandarma Komutanlığı ile birlikte beldemize bir yıl içinde gelen misafirlerimizin güven içinde tatillerini yapmaları, esnafımız ve beldemizde yaşayan yurttaşlarımızın güven içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için üç ayrı yere plaka okuyuculu kamera sistemi yerleştirdik. Jandarma komutanımız Kd. Bşçvş. Doğan Öztürk, bizi bu konuya azim ve istekle odaklandırarak beldemizin daha güvenli hale gelmesini sağladı. Kendilerine bu ısrarı ve desteği nedeniyle Akyaka halkı adına şükranlarımızı sunuyorum. Beldemiz kış döneminde 3 bin kişiyi barındıran, yaz döneminde 10 bin kişinin gelip geçtiği bir turizm merkezi. Bu hem gelen ziyaretçilerimiz, hem yaşayanlarımız ve hem de esnafımızın güven ortamı içinde birlik, beraberlik, dayanışma ve turizmle elde ettiği katkıyı artırabilmesi için önemli bir alt yapı desteğidir dedi. Konuşmaların ardından sistemin nasıl işlediği, plakası kara listedeki bir araçla geçiş yapılarak törene katılanlara gösterildi. Sistem hemen, sesli uyarı verip, aracın fotoğrafını bilgisayar ortamına yansıttı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akyaka Muğla Ula Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title