Haberler

Akyaka'da Kütüphanesiz Okul Kalmadı

Kars'ın Akyaka ilçesinde yürütülen 'Akyaka Okuyor' projesi kapsamında 2'si hayırsever, 8'i Kaymakamlık tarafından olmak üzere toplam 10 okulda kütüphane açılarak ilçede kütüphanesiz okul kalmadı. Proje kapsamında 2 bin 285 kişinin katılımıyla 6 kategoride düzenlenen okuma yarışmasında toplam 1 milyon 847 bin 506 sayfa, 18 bin 565 kitap okundu. Dereceye giren öğrenciler yarım ve çeyrek altın, bisiklet, ayakkabı, saat ve sırt çantası gibi ödüller verildi.

Kütüphanelerden yararlanan öğrenci sayısı da önceki yıllar oranla yüzde 70 oranında artış olduğunu belirten Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz, yapılan kütüphanelerin dış sesten etkilenmeyecek şekilde hazırlandığını belirtti. İlçe merkezi ve köylerde kapı ve duvar boyasından, raf ve masalara, çiçek ve güllerden, tablo ve koltuklara kadar her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü kaydeden Kaymakam Cengiz, "Okul koridorlarından meydana gelen sesten de etkilenmeyecek biçimde hazırlanan kütüphaneler, zengin kitap içeriğinin yanında, sessizliği ve rahatlığı bakımından da öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Geçen yıla oranla kütüphaneye gelen öğrenci sayılarında gözle görülür artış oldu. Bu da hem öğrencileri, hem idarecileri, hem de kaymaklığı sevindirdi. Geçen yıl ve bu yıl içerisinde 2'si hayırseverler, 8'i de Akyaka Kaymakamlığı tarafından SODES projesi kapsamında olmak üzere toplam 10 kütüphane ile ilçede kütüphahenesiz okulumuz kalmadı. Bunun yanı sıra köy okullarında da kitaplıklar oluşturularak yaklaşık 6 bin kitap alındı" diye konuştu

Proje ile ilgili bilgilerde veren Kaymakamı İbrahim Cengiz, "Öğrenci ve öğretmenlerimizin kütüphaneyle iç içe olmasını sağlamak, okuyan öğrencilerimizin kitap edinmesini kolaylaştırmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bütün okullarımızın kütüphaneye sahip olmasını hedefledik. Hazırladığımız 'Akyaka Okuyor' adlı SODES projesiyle ve hayırseverlerimizin de katkılarıyla bunu gerçekleştirdik. İlçe Milli Eğitim çalışanları, idareci ve öğretmenlerimiz de çok gayret etti. Hedefimizi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz ve bunun tüm okullara örnek olmasını temenni ediyoruz" dedi.

İMKB Akyaka Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yaşar Kuştul, "Kitap hayata açılan bir kapıdır. Hiçbir teknolojik gelişme kitabın yerini dolduramıyor ve onun verdiği tadı, hazı veremiyor. Kitabın sayfalarını çevirirken aldığımız o koku ve bizi hayal dünyasına sürükleyen, zihnimizin gelişimi açısından hiçbir teknoloji kitabın yerini alamaz" diye konuştu.

Öğrenciler kütüphanelerin eğitimleri için çok yararlı olacağını söylerken 'Akyaka Okuyor' projesi kapsamında ilçe merkezindeki okullarda her sabah ilk dersin 15 dakikası, köy okullarında ise 1 ders saati kitap okuma uygulaması başlatıldı.

- Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akyaka Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title