Haberler

Akyaka'da Aracılık Kursu Açılacak

Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Akyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliği ile ‘Arıcılık Kursu’ açılması için protokol yapıldı.

Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Akyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliği ile 'Arıcılık Kursu' açılması için protokol yapıldı.

Protokolü Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü adına İl Müdürü Yusuf Bulut, Akyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü adına Merkez Müdür Vekili Okan Karaçöp imzaladı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İl Müdürü Yusuf Bulut, Kars'ta arıcılık faaliyetlerinin etkin olabilmesi ve bölge mesleği olan arıcılık mesleğini gelecek nesillere aktarmak ve devamını sağlamak amacıyla 'Arıcılık Kursu' açacaklarını belirtti.

Buzlut, Akyaka'nın arıcılık yönünden müsait olduğu, İŞKUR olarak burada yaşayan vatandaşların daha kaliteli bal üretimine katkı sağlamak için bu kursu düzenlenme kararı aldıklarını kaydetti.

Öte yandan 10 kişilik Arı Yetiştiriciliği kursuna başvuruları 21.02.2014 tarihinde başladı. Kursa son başvuru süresi en geç 27.02.2014 Perşembe günü mesai bitimine kadar olacak.

Kur başvuruları ise İŞKUR İl Müdürlüğü'ne veya İl Müdürlüğü internet adresinden de yapılabilecek. Kursiyer seçmeleri 28.02.2014 Cuma günü saat 11: 00'da yapılacak. Kursa katılmak isteyen kursiyerlerin seçme gün ve saatinde Akyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde bulunmaları gerekiyor.

IÇ-AA-Y) - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Bulut Akyaka Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title