Haberler

Akut'tan Okullara Deprem Semineri

AKUT Sarıgöl Birimi ile Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak organizasyonuyla başlatılan deprem konulu seminerler başladı.

AKUT Sarıgöl Birimi ile Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak organizasyonuyla başlatılan deprem konulu seminerler başladı.

Merkez ve mahalle okullarında verilmeye başlanan Deprem seminerleri hakkında açıklamada bulunan AKUT Sarıgöl Birimi Lideri Mehmet Zeybek yaptığı açıklamada, "Depremin ne zaman olacağını kestirmek çok zor. Yakın zamanda NEPAL'de meydana gelen depremde binlerce kişi hayatına kaybetti. Sarıgöl'de fay hattı üzerinde olan bir ilçemiz. Bu nedenle depremden korkmayın, bilinçsizlikten korkun. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak önce Sarıgöl merkez okullarındaki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizi deprem konusunda seminer vermeye başladık." dedi.

Sarıgöl AKUT Birimi Lideri Mehmet Zeybek, seminerlerde depremin oluşması, deprem öncesi ve sonrası yapılması gereken işlerin anlatıldığını belirterek, "Öğrencilerimize ilk yardımın yararlarını anlatmaktayız. Sarıgöl'de hedefimiz bin öğrenciye deprem bilincini kazandırmak." diye konuştu.

AKUT Sarıgöl Birimi tarafından deprem konulu ilk seminer ise Sarıgöl Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Salonunda gerçekleştirildi. Seminerin sonunda öğrencilerin merak ettikleri soruları Mehmet Zeybek cevaplandırdı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Zeybek Sarıgöl Akut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title