Haberler

Akut'tan Babalar Günü'ne Özel Kamp

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kamp alanından detaylar Katılımcıların görüntüsü AKUT gönüllüsü Serhat Akbel'in konuşması Dataylar - 50 baba ve 54 çocuğun katıldığı, iki günlük "Baba ve Çocuk" kampı Düzce'de düzenlendi AKUT gönüllüsü Akbel: "Amacımız özellikle babaların yoğun çalıştığı günümüzde, baba ile çocuğunun kamp alanında zaman geçirmesi. Birlikte oyun oynayıp eğitim almaları, aralarındaki duygu ve bağı güçlendirecektir" Arama Kurtarma Derneği (AKUT), 19 Haziran Babalar Günü dolayısıyla, Düzce'de iki gün süren, "Baba ve Çocuk" kampı düzenledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kamp alanından detaylar

Katılımcıların görüntüsü

AKUT gönüllüsü Serhat Akbel'in konuşması

Dataylar - 50 baba ve 54 çocuğun katıldığı, iki günlük "Baba ve Çocuk" kampı Düzce'de düzenlendi

AKUT gönüllüsü Akbel:

"Amacımız özellikle babaların yoğun çalıştığı günümüzde, baba ile çocuğunun kamp alanında zaman geçirmesi. Birlikte oyun oynayıp eğitim almaları, aralarındaki duygu ve bağı güçlendirecektir"

Arama Kurtarma Derneği (AKUT), 19 Haziran Babalar Günü dolayısıyla, Düzce'de iki gün süren, "Baba ve Çocuk" kampı düzenledi.

Cumayeri ilçesine bağlı Dokuzdeğirmen köyündeki bir kamp alanında gerçekleşen ve iki günlük etkinlik hakkında AA muhabirine bilgi veren kamp koordinatörü Serhat Akbel, dernek olarak anneler olmadan, babalar ve çocuklara yönelik böyle bir kamp organize ettiklerini, Antalya, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerden 50 baba ve 54 çocuğun katıldığını belirtti.

Kampı "Babalar Günü"ne özel olarak hazırladıklarını aktaran Akbel, "Büyükşehirlerde yaşayan ve doğadan uzak olanları doğaya çıkartmak istiyoruz. Güvenli bir şekilde doğada vakit geçirmelerini istiyoruz. Dernek olarak da vizyonumuz insan hayatına dokunmaktır. İnsanları doğaya getirirken, doğruları ve güvenli yaşamayı öğretmek ve daha sonra bundan zevk almalarını sağlamak istiyoruz." dedi.

İki gün süren kampta babaların çocuklarıyla oyunlar oynadığını anlatan Akbel, "Yoğun ve dolu programımızda çocukları farklı oyunlarla, babaları da ATV turlarıyla öğretmeye, öğrenmeye teşvik ediyoruz. Ciddi bir talep var, biz de bundan memnunuz. Kamplarımızı çoğaltmaya ve daha fazla noktaya ulaşmak istiyoruz." diye konuştu.

Cep telefonu ve bilgisayarsız vakit geçirmek

"Amacımız özellikle babaların yoğun çalıştığı günümüzde, baba ile çocuğunun kamp alanında zaman geçirmesi. Birlikte oyun oynayıp eğitim almaları, aralarındaki duygu ve bağı güçlendirecektir." diyen Akbel, şu bilgileri verdi:

"Babalar ve çocuklara doğada güvenli yaşamı öğretiyoruz. 'Doğaya çıkarken yanımıza neler almamız gerekiyor, kaybolmamak için ne yapmak gerekiyor', bunları öğretiyoruz. Kaybolduğumuzda, yön bulma ve kurtarma ekipleri ile iletişim kurma taktiklerini öğreniyorlar. Bunun yanı sıra afetlerle ilgili eğitimlerimiz, takım oyunlarımız ve hedef vurma oyunlarımızı oynuyoruz."

Oğlu Tolga Bubik ile kampa Bursa'dan katıldıklarını belirten Elektronik Mühendisi Sinan Bubik, cep telefonu ve bilgisayarsız birlikte vakit geçirmenin çok güzel olduğuna değinerek, "Doğanın içinde olmak da ayrı bir keyif. Günlük hayatta şehrin kargaşasının dışında bu disiplinli kamp ile hem eğleniyor hem de birlikte vakit geçiriyoruz." ifadesini kullandı.

Tolga Bubik de çok eğlendiğini ifade ederek, "Kampın ilk başlarında internet olmadığı için sıkıldım ama sonra çok eğlendik." dedi.

Kampta, doğa yürüyüşleri, ATV safari, paintball, gece yürüyüşleri, ip-düğüm eğitimleri, ateş başı etkinlikleri gibi faaliyetler gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Babalar Günü Cumayeri Antalya Düzce Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title