Haberler

Akü'lü Öğrenciler YÖK'ün Formasyon Kararına Dilekçe ile Tepki Gösterdi

Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) bir grup öğrenci Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) formasyonu 15 bin kontenjanla sınırlı tutan kararının değiştirilmesi konusunda dilekçe topladılar.

Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) bir grup öğrenci Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) formasyonu 15 bin kontenjanla sınırlı tutan kararının değiştirilmesi konusunda dilekçe topladılar. Öğrenciler dilekçeleri AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Süleyman Gücek'e teslim etti.

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerindeki öğrenciler formasyon hakkının geçen yıl olduğu gibi sınırsız olması için kampüslerde toplanıp basın açıklaması yapma kararı aldılar. Yoğun talep üzerine üniversitelerin YÖK'e konuyla ilgili yazı yazdığı, kontenjan artırımı için çalışmalar olduğunu öğrenen Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileri ise eylem ve basın açıklaması yapmak yerine aralarında dilekçe toplama kararı aldı. Taleplerini anlatan 500'den fazla dilekçeyi toplayan öğrenciler, dilekçelerinin AKÜ yönetimi ve YÖK'e iletilmesi amacıyla Öğrenci Konseyi ile iletişime geçtiler. Formasyon alarak Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girerek, Eğitim Fakültesi mezunu arkadaşlarıyla yarışmak istediklerini ifade eden öğrenciler, YÖK'ün tüm öğrencilere öğretmen olma fırsatı tanıması amacıyla formasyon almak istediklerini ifade etti. Öğrencilerin topladığı 500'den fazla dilekçeyi teslim alan AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Süleyman Gücek, üniversite yönetimi ile yapılan görüşmede kontenjanların arttırılması ile ilgili yazışmaların sürdüğünü açıkladı. Tüm öğrencilerin istek ve dileklerinin takipçisi olduklarını ifade eden Konsey Başkanı Gücek, dilekçeleri ilgili yerlere ulaştıracaklarını söyledi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title