Haberler

Aktütün ve Gürpınar'da PKK Saldırısında Yaralanan 2 Asker Şehit Oldu (2)

Şehitlere HAZİN TÖRENHakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin daha önce yola döşediği bombayı patlatması sonucu yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç ile Gürpınar İlçesi'nde zırhlı aracın devrilmesi sonucu yaralanan ve hastanede şehit olan Piyade sözleşmeli Er Mehmet Demir, Van'da yapılan törenle memleketin uğurlandı.

Şehitlere HAZİN TÖREN

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin daha önce yola döşediği bombayı patlatması sonucu yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç ile Gürpınar İlçesi'nde zırhlı aracın devrilmesi sonucu yaralanan ve hastanede şehit olan Piyade sözleşmeli Er Mehmet Demir, Van'da yapılan törenle memleketin uğurlandı.

Van'daki Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda yapılan törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6'ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, şehitlerin aileleri ve askerler katıldı. Tören saygı duruşu ve şehitler Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç ile şehit Piyade sözleşmeli er Mehmet Demir'in öz geçimişlerinin okunmasıyla başladı. Daha sonar İl Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. Törende Şehit Uzman Çavuş Fırat Kılıç'ın eşi Melike Kılıç'ı kadın askerler teselli etmek için büyük çaba gösterdi. Daha sonra şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı cenazeleri tören mangasının omuzunda bir süre taşınarak uçağa konuldu. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç'ın cenazesi memleketi Erzincan'a, Sözleşmeli Piyade Er Mehmet Demir'in cenazesi ise Kahramanmaraş'a gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Gürpınar Hakkari Güncel Haberler

title