Haberler

Aktiffelsefeli Gönüllülerden Çaybaşı Seferberliği

Çevre haftası nedeni ile Aktiffelsefeli gönüller Yunusemre ve Şehzadeler belediyeleri işbirliği ile Çaybaşı Deresi'ni temizlediler.

Çalışmanın başında Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi canlandırması yapan Aktiffelsefe üyesi "Ben Ahmet Bedevi, ömrümü dağlarda geçirdim. Kardeşim ağaçlara bakmaya, korumaya adadım kendimi. Kimi zaman okullarda çocuklara kimi zaman sokakta insanlara söyledim yeşili korumanın önemini. Ben Ahmet Bedevi, Manisa Tarzanı ağacın ve doğanın ölümsüz bekçisi. Şimdi nöbet sırası sizde sevgili kardeşlerim sevin koruyun yeşili!" diyerek şiir okudu.

Dereye giren gönüllüler ekipler halinde çöp topladılar. Aktiffelsefe Manisa İl Temsilcisi Emel Tokuyan, "Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi Temizlik ve Çevre Müdürlerine, personeline, işbirlikleri için teşekkür ediyoruz. 2012 yılından beri gelenek haline getirdiğimiz Çaybaşı'nda çevre temizliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Ahmet Bedevi gibi örnek alınacak bir çevre aşığı yaşadı burada. Biz de onun gibi doğaya katkıda bulunmak istiyoruz. Doğanın bir parçası olduğumuzu, onu koruma sorumluluğumuzu hatırlamaya ihtiyacımız var. Bu çalışma sadece bunu hatırlamaktır. Asıl önemli olan her gün çevre duyarlılığı ile seçimler yapmak ve doğayı korumaktır." dedi.

Çalışmaya katılan Yunusemre Belediyesi Çevre Müdürü Halil İbrahim Özcan, "Belediye olarak çevre ile ilgili bilinçlendirme çalışmalarını destekliyoruz. Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmaya her zaman hazırız. Başarılı ekip çalışmaları ve çevre bilincini uyandırmaları nedeni ile Aktiffelsefe gönüllülerini kutluyorum" dedi.

Temizliğin ardından gönüllüler dernek üyesi Ege Üniversitesi Bitki Koruma Bölümü Araştırma Görevlisi Nihan Güneş tarafından verilen Ahmet Bedevi'nin hayatının anlatıldığı ve "Küresel Isınmayı Nasıl Önleriz?" konulu semineri ilgiyle dinlediler. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Bedevi Yunusemre Çaybaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title