Haberler

Aktif Yaşlanma Merkezi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in konuşması - Kurdela töreni- Merkez içinden detaylar Edirne'de aile hekimliğine entegre ilk Aktif Yaşlanma Merkezi törenle açıldı. Kitap okuma, egzersiz, hobi alanlarının ve polikliniklerin bulunduğu merkezde yaşlıların yaşlanma sürecinde aktif olması amaçlanıyor.Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Trakya Üniversitesi ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde 500 bin liraya mal olan Ayşekadın Aile Hekimliği içerisinde oluşturulan merkezin açılışında, yaşlanma süresinin günden güne arttığını eskiden 60 yaşında olan sürenin şimdilerde 70'li yaşlara denk geldiğini ifade etti.Dünyanın en büyük sorununun nüfusunun yaşlanması olduğuna dikkat çeken Vali Şahin şunları kaydetti: "Yaşlılar evlerinde olursa karamsarlığa düşerler bu yüzden yaşamlarına bir aktivite katmak lazım. İlimiz yaşlı sayısı bakımından Türkiye'de en ileri kentler arasında. Maalesef dünya için en büyük felaket doğum oranlarının düşmesi bu dünya için uyuşturucudan daha beter bir durumdur. Bu sadece Türkiye içinde olan bir sorun değil dünya için sorun bir çocukla yetinme... Atatürk 1936 yılında bir açılış töreninde 'Sizden 3 çocuk istiyorum, biri devlet için, bir anne, biri baba için olacak' diye konuşması sanki bugünkü nesle hitap ediyor gibi geliyor bana."Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük de Türkiye'de bir ilk olan Aktif Yaşlanma Merkezi'ni açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nezih Dağdeviren de Aktif Yaşlanma Merkezi'nin yaşlı kişilerin yaşamlarına hareket getireceğini vurguladı.Daha sonra açılışı yapan Vali Şahin, merkezi gezerek bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dursun Ali Şahin Trakya Bölgesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title