Haberler

Aktif Bank 5 Yıl Vadeli Eurobond İhracını Tamamladı

Güncelleme:

Aktif Bank 28 Temmuz 2016 tarihinde tamamlanan, Ortadoğu, Avrupa ve Londra bazlı fonlar ve bankalara yönelik olarak 5 yıl vadeli 100 milyon ABD Doları ve 50 milyon Euro tutarında Eurobond ihracını başarı ile gerçekleştirdi.

Aktif Bank'ın 28 Temmuz tarihinde tamamlanan yurtdışı borsalarda işlem gören ilk Eurobond ihracı, Dolar bazında %6 (mid swap+486 baz puan), Euro bazında da %4 (mid swap+412 baz puan) faiz oranıyla işlem görmeye başladı.

Aktif Bank CEO'su Serdar Sümer konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, "Aktif Bank olarak çeşitlendirmekte olduğumuz kaynaklarımızı derinleştirmek ve ortalama vadesini uzatmak için yurt içinde bono ve tahvil ihracı dışındaki kaynak araçlarını etkin şekilde kullanmayı sürdürmekteyiz. Bu kapsamda, Türkiye dışında yerleşik nitelikli yatırımcılara yönelik orta vadeli tahvil programı (MTN) çerçevesinde uluslararası sermaye piyasalarından farklı coğrafyalarda bulunan fonlar ve bankalardan talep almak suretiyle İrlanda borsasında 5 yıl vadeli 100 mio USD ve 50 mio EUR tutarında tahvillerin satış işlemleri tamamlanmıştır. Bu da uluslararası yatırımcıların Türkiye ekonomisine olan ilgisinin devamının somut bir göstergesidir." dedi.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Serdar Sümer Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title