Haberler

Aktay: "Türkiye Güçlü Bir Ülke, O Yüzden Yaralarımızı da Birlikte Saracağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden faciasına ilişkin, "Bu alanda 1 milyon metreküpe yakın malzemenin yer değiştirmesi söz konusu. O yüzden burada doğru alanı tespit edip müdahale etmek çok önemli." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden faciasına ilişkin, "Bu alanda 1 milyon metreküpe yakın malzemenin yer değiştirmesi söz konusu. O yüzden burada doğru alanı tespit edip müdahale etmek çok önemli." dedi.

Aktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Orhan Yeğin ve beraberindeki heyetle maden faciasının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu.

Enkaz bölgesindeki yetkililerden bilgi alan Aktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın yaşandığı andan itibaren arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Aktay, çalışmalarda neticeye yaklaşıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alınan en ufak bir işaretin üzerine gidiliyor. Her şeyden önce arama kurtarma çalışması yapanların güvenliğinin temin edilmesi şartıyla alana girilip çalışmalar yürütülüyor. Bu alanda 1 milyon metreküpe yakın malzemenin yer değiştirmesi söz konusu. O yüzden burada doğru alanı tespit edip müdahale etmek çok önemli. Heyelan öncesinde orada çalışıp da malzeme dökmeye gidenlerin verdiği bilgiler doğrultusunda çalışmalar belli alanlarda yürütülüyor."

İşçi yakınlarının olumlu haber beklediğine dikkati çeken Aktay, şöyle devam etti:

"Yakınları toprak altında olan aileler de beklenti içerisinde, olumlu bir haber beklemektedirler. Hava oldukça soğuk. Kurumlarımız burada bekleyen yakınlara her türlü imkanı sağlamaktadırlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız ile birlikte inceleme yapıyoruz. Enkaz altındaki işçi kardeşlerimizin hepsi çıkarılana kadar çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Türkiye güçlü bir ülke, o yüzden yaralarımızı da birlikte saracağız. Bugün bir işçimizin daha cesedine ulaşıldı, diğer 10 kardeşimize de ulaşmaya çalışıyoruz."

"Herhangi bir ihmal varsa bunların soruşturması yürütülecektir"

Başlatılan soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü vurgulayan Aktay, "Herhangi bir ihmal varsa iş güvenliği ihmali varsa bunların soruşturması yürütülecektir. Bu konuda peşin konuşmamak gerekiyor. Kimse kimseyi de aklamayacaktır. İş güvenliği konusunda ülkemiz ne kadar mesafe katetmişse de maalesef birtakım ihmaller, birtakım durumlar söz konusu olabiliyor. Bunlarla ilgili soruşturma devam ediyor. Dün 6 firma yetkilisinin gözaltına alınarak sorgulandığını, bir kişinin de tutuklandığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yasin Aktay AK Parti Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title