Haberler

Aktay: Körfez Ülkeleri Gezi'ye Destek Verdi

Güncelleme:

Körfez ülkelerini darbeleri ve darbe girişimlerini desteklemekle suçlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Gezi hareketini de desteklediler" dedi.

Yasin Aktay, AK Parti Brüksel Temsilciliği'nde verdiği "Yeni Ortadoğu ve Türk Politikası" konulu konferansta, 4 yıl önce Türkiye, Suriye, Lübnan ve Ürdün arasındaki "iyi işbirliğinde", Avrupa Birliği gibi bir yapı oluşturulmasının da hedeflerden biri olduğunu söyledi.

''BAZI ÜLKELER BUNU İSTEMEDİ''

"Fakat bu fikir bazı ülkelerdeki bazı endişeleri kamçıladı. Bazıları bunun olmasını istemedi" diyen Aktay, bu kapsamda dış güçlerden daha çok bazı bölge ülkelerinin tavrına bakılmasını istedi.

''KÖRFEZ ÜLKELERİ KORKTU''

Aktay, "Bence Körfez ülkeleri bu gelişmeden, iktidarlarını ya da kaynaklarını kaybetmekten korktular. Çünkü sonunda zengin petrol ve doğalgaz kaynaklarını paylaşmak durumunda kalacaklardı" diye konuştu.

Körfez ülkelerinin Arap Baharı sürecini tersine çevirmek için darbeleri ve darbe girişimlerini açıktan desteklediklerini ve mali yardımda bulunduklarını anlatan Aktay, "Mısır'daki darbeyi doğrudan desteklediler. Tunus'taki ve Yemen'deki darbe girişimlerine destek verdiler" dedi.

''GEZİ OLAYLARINI DESTEKLEDİLER''

Aktay, "(Körfez ülkeleri) Türkiye'deki Gezi hareketini de destekleme girişiminde bulundu. Bunlar son derece profesyonel protestoculardı, meslekleri, işleri protestoydu. Sponsorları bulunan dikkatlice hazırlanmış bir proje Türkiye'de uygulandı" ifadesini kullandı.

''KÖRFEZ ÜLKELERİ İLE İLGİLİ DELİLLER VAR''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Türkiye'de Gezi eylemleriyle eş zamanlı olarak Mısır'da Temerrüd hareketinin sahne aldığını ve her ikisinin "aynı taktikleri, aynı dili ve aynı usulleri kullandığını" kaydetti.

Aktay, "Kendine has bir yol izleyen, yargı darbesi yapmak isteyen 17 Aralık darbe girişiminin Körfez ülkeleriyle iyi bağlantıları olduğu yönünde bazı deliller var" dedi.

AB'YE MISIR ELEŞTİRİSİ

Aktay, Avrupa Birliği'ni de "Mısır'daki darbeye darbe diyemedikleri hatta darbeyi memnuniyetle karşıladıkları" için eleştirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yasin Aktay Ak Parti Türkiye Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (3)

S.B.:

VAH VAH VAH. . . . . . . . . LA BUNLAR HARBİ KAFAYI YEMİŞLER. . . . . . TEKRAR EDELİM VE ARTIK ÖĞRENİN : G E Z İ : = TÜRK GENÇLERİN BİR YEŞİL ALANI KORUMA HAREKETİYDİ, İKTİDAR SAĞDUYULU DAVRANIP SAKİNLEŞTİRMEK YERİNE, GENÇLERİN GÖNLÜNÜ ALMAK YERİNE, TOMALARLA, BİBER GAZIYLA ÜZERİNE GİTTİĞİ İÇİN, GEZİ DİRENİŞİ GENİŞLEMİŞTİR. . . ARALARINDA YAKIP YIKANLAR, KAMU MALINA ZARAR VERENLER GEZİ TOPLUMU TARAFINDAN DA KINANMAKTA VE VATAN HAİNİ OLARAK GÖRÜLMEKTEDİR. . . . . . UMARIM ŞİMDİ ANLAMIŞSINIZDIR . . . !!!

6
1
yanıtYanıtla
hı hı evet:

yel değirmenleriyle savaşıyorsunuz

6
0
yanıtYanıtla
Muhtar Mobil-IOS:

Ulan kpss dediniz soruları çaldınız,mülakat dediniz kameraları kapatıp torpil yaptınız,herşeyiniz gizli,herşeyiniz saklı.Neden diyen vatan haini oluyor.Sizden büyük hırsız,dolandırıcı var mı?Dünya biliyor ki siz hırsızsınız

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title