Haberler

Aktay: "68 Doktor Atandı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, kente 68 doktor atandığını söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, kente 68 doktor atandığını söyledi.

Aktay, Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ile Siirt Devlet Hastanesini ziyaret ederek, tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Yasin Aktay, son yıllarda sağlık alanında bir devrim yaşandığını belirtti.

"Biz insanımızı yaşatma derdindeyiz" diyen Aktay, "Şu hizmetler eskiden sadece çok zengin insanların bile zor ulaşabildiği hizmetlerdi. Biz elin, Alman'ın, İngiliz'in alabildiği hizmeti getirip Türkiye'de, sadece Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de değil ta Siirt'e kadar her vatandaşımıza sunuyoruz. Her vatandaş bizim için birinci sınıf vatandaştır." diye konuştu.

Aktay, Sağlık Bakanlığı tarafından son dönemde yapılan doktor atamalarına işaret ederek, "Size bir müjde vereyim. 68 doktor atandı ilimize. Bunların 39'u pratisyen hekim diğerleri de uzman doktorlar. Yani şu anda Ankara'da görebildiğimiz sağlık hizmetlerinin yüzde 99'unu Siirt'te de görebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Tutulmaz da son 16 yılda başta sağlık alanında olmak üzere bütün sektörler hizmetlerin ilerlediğini söyledi.

Kentteki sağlık yatırımlarına değinen Tutulmaz, "2002'de 3 ambulans, uzman sayısı da 10'lardaydı. Şu anda 200'e yakın uzman doktor, 50'ye yakın ambulans var. Bu bile sağlıkta gelinen noktayı iyi şekilde ortaya koyuyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Tutulmaz Yasin Aktay AK Parti Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title