Haberler

Aktaş Barajı'nın Sulama Kanalları İhalesi Yapıldı

Ödemiş'in Kayaköy beldesi Veliler köyü sınırları içerisinde yapımına devam edilen Aktaş Barajı'nın sulama kanallarının ihalesinin yapıldığı bildirildi.

Ödemiş'in Kayaköy beldesi Veliler köyü sınırları içerisinde yapımına devam edilen Aktaş Barajı'nın sulama kanallarının ihalesinin yapıldığı bildirildi.

Sulama kanalları ihalesinin geçen hafta Ankara'da yapıldığını ihale sonuçlarının bakanlıkta olduğunu ve çok yakın zamanda inşaatına başlanacağını belirten AK Parti Ödemiş ilçe başkanı Ali Hadim basın mensupları ile Aktaş Barajı inşaat alanını ziyaret etti.

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte inşaat alanına giden başkan Ali Hadim inşaatın proje müdürü olan şantiye şefi Reşit Özdemir ile görüştü. Reşit Özdemir konuklara verdiği bilgide, "Barajımızın inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Şuana kadar bir problem yaşamadık. Ödemelerimizde bir sorun yok. Şuana kadar 5 milyon küp dolgu yaptık. 546 metre tünelimiz var. 105 metre yükseklik oluşturduk. Ekiplerimiz tüm hızıyla çalışmalarını devam ediyor. Sulama kanallarının yapımı ile de bölge çiftçisi en yakın zaman da baraj suyuna kavuşacaktır" dedi.

AK Parti heyeti bilgi alışverişinin ardından baraj bölgesini gezerek incelemelerde bulundu. Burada bir açıklama yapan başkan Ali Hadim, "Öncelikle bugün cumhuriyetimizin 90. Yılını kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 90. Yılı kutlu olsun. 90 yıl önce cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da rahmet ve minnet ile anıyorum. Aktaş barajımızın sulama kanalları ihalesi geçen hafta yapıldı. Şuan dosya bakanlığımız da yakın zaman da inşaatı başlayacak. Bunun müjdesini buradan verelim. Bu bölge kurak ve susuz bir bölge yapılan bu barajımız ile bu bölgede suya kavuşacaktır. Barajımızın gövde inşaatı yaklaşık 50 milyon TL. Sulama kanalları inşaatı da 18 milyonluk bir yatırım olacaktır" dedi.

4 BARAJ 500 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Hadim konuşmasına şöyle devam etti: "Ödemiş bölgesinde Beydağ, Aktaş, Bademli ve Üzümlü barajlarımızın toplam maliyeti 500 milyon TL'dir. Bu rakam büyük bir yatırımdır. Bölgemiz üreticisi bundan sonra barajlarımızın hepsinin devreye girmesinden itibaren daha ucuz maliyetlerle ürününü üretecektir. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Kayaköy bölgemize de aktaş sulama kanalları şimdiden hayırlı olsun işin sürekli takipçisi olacağız" - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Hadim Ak Parti Kayaköy Ödemiş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title