Haberler

Aksutekke Köyünde Hıdrellez Şenliği

Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Aksutekke Köyü’nde her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenen Hıdrellez programı yağışlı havaya rağmen bu yıl yine aynı tarihte yapıldı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Aksutekke Köyü'nde her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenen Hıdrellez programı yağışlı havaya rağmen bu yıl yine aynı tarihte yapıldı.

Hıdrellez Şenliğinde konuklara geleneksel ayran, helva ve bulgur pilavı ikramı yapılırken, etkinliğe protokol mensupları ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Bozüyük'ün en eski köylerinden olan ve kuruluşu yüzyıllar öncesine dayanan Aksutekke köyü, Hızır ve İlyas Peygamberlerin yeryüzünde buluştukları gün olduğu ve doğanın canlanmaya başladığı savıyla kutlanan Hıdırellez'e bilindiği gibi her yıl 6 Mayıs günü ev sahipliği yapıyor.

Hıdrellez Şenliğine, Kaymakam Köksal Şakalar, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Belediye İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri, köy ve mahalle muhtarları çevre köylerden ve Bozüyük'ten gelen vatandaşlar ve köy halkı katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hıdrellez Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title