Haberler

Aksünger: İsrail ile Sağlanan Anlaşma Gemiciklerin Önünü Açacak

Chp Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en kritik günlerinden geçtiğine işaret ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da İsrail ve Rusya ile attığı adımlarla son hamlelerini yaptığını söyledi.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en kritik günlerinden geçtiğine işaret ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da İsrail ve Rusya ile attığı adımlarla son hamlelerini yaptığını söyledi. İsrail ile sağlanan uzlaşmanın aynı zamanda Erdoğan'ın armatör oğlu Burak Erdoğan'ın da önünü açtığını öne sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, AK Parti'nin yanlış dış politikasını eleştirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye Cumhuriyet tarihinin en kritik sürecinden geçiyor. Her alanda atılan adımları birlikte değerlendirmek gerekiyor. Türkiye'nin İsrail ve Rusya ile anlaşmasının arkasında başka gündemler olduğunun farkındayız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diktatörlük hevesi hem kendisini hem de bu ülkenin tamamını bir çıkmaza sürükledi. Şimdi çıkış yolları aranıyor. Son dönemdeki gelişmelere bakıldığında, sınırın ötesinde harita yeniden şekilleniyor. Irak'ta Kürt Devleti, Suriye'de Kürt Federasyonu, Kıbrıs'ta Birleşik Kıbrıs Federasyonu'nun oluşuyor. İsrail ile yapılan anlaşma ve Rusya'dan dilenen özür haritanın sınırlarını ortaya koyuyor. Terör konusunda PKK'dan sonra ikinci bir cephe açılıyor. Reyhanlı'da patlayan bomba, Kilis'e düşen füzeler büyük şehirlerde yapılacak eylemlerin habercisiydi. İsrail ile masaya oturan hükümet bir dönem beslediği, 'iyi çocuklar' diyerek desteklediği IŞİD belası ile PKK arasına sıkıştı. Varlık Barışı adı altında yurt dışındaki paralar sorgusuz sualsiz ve vergisiz Türkiye'ye getirilecek. Rüşvet ve yolsuzluk konusunda kendisini aklayamamış olan bir hükümet Türkiye'yi kara para cennetine çevirmek istiyor. Parlamenter sistemin dayandığı kuvvetler ayrılığının üçayağından biri olan yargı, 'paralele operasyon' maskesi altında dikensiz gül bahçesine çevrilmek isteniyor."

ABD'de tutuklanan ve 75 yıl hapsi istenen Rıza Zarrab'ın mahkemede söyleyecekleri Türkiye'yi de yakından ilgilendirdiğini belirten CHP'li Aksünger, Lavrov- Çavuşoğlu görüşmesiyle ilgili de şunları öyledi:

"Yapılan 'Türkiye ve Rusya, Suriye'deki terör örgütleri konusunda hemfikir' açıklaması, Erdoğan'ın Suriye'de desteklediği Türkmen grupları ve bazı cihatçı örgütleri sattığını gösteriyor. Çünkü Rusya, Suriye'de PYD dışında bütün örgütleri nerdeyse terör örgütü olarak kabul ediyor. PYD'nin Rusya'da resmi bir irtibat merkezi var. Bu demektir ki, PYD'nin terör örgütü olmadığı konusunda Rusya, ABD ve AB ile aynı çizgiye geldi. Olan ÖSO adı altında yıllarca destek verdikleri cihatçı gruplara ve Türkmenlere oldu. Tüm bunlar yaşanırken gözden kaçan bir ayrıntı da Erdoğan'ın armatör oğlu Burak Erdoğan'ın gemicikleri. Gemiciklerin önü İsrail ile yaptığı ve önümüzdeki günlerde Mısır ile yapılması öngörülen anlaşma ile daha da açılacağa benziyor."

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İsrail Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title