Haberler

Aksu Kaymakamı Erdoğan, Kasap ve Restoran İşletmecileriyle Buluştu

Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan, ilçede hizmet veren kasap ve restoran işletmecileriyle toplantı yaptı.

Belediye Başkanı Halil Şahin'in Ankara'da olması nedeniyle katılamadığı toplantıya Başkan Yardımcısı Ahmet Aydoğmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cevdet Metin ve Aksu Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rahmi Hocalar ve işletmeciler katıldı.

Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan, yaptığı konuşmada, en büyük hak ihlallerinin gıda sektöründe olduğuna dikkati çekti. Gıda işletmelerinde alt yapının çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Cezalardan korktuğumuz için değil, insan olduğumuz için, kul hakkına saygılı olmamız gerektiği için kurallara uyalım. Olaya bu boyuttan yaklaşalım ve ürünleri sunarken sağlıklı ve temiz olmalarına dikkat edelim" dedi.

Çalışanların en küçük ihmalinin insanların hastalanmasına neden olabildiğinin altını çizen Kaymakam Erdoğan, denetimlerle soruna çözüm bulmaya çalıştıklarını vurguladı.

Aksu'nun köftesinin markalaştırılması konusunda da fikirlerini dile getiren Kaymakam Erdoğan, "Siz isterseniz Aksu'nun köftesini markalaştırabiliriz. Biz bu konuda sizlere öncülük yapabiliriz. EXPO 2016'da ciddi anlamda sirkülasyon olacak, bundan faydalanmamız gerekli" diye konuştu.

Esnafın isteklerini ve önerilerini de dinleyen Kaymakam Erdoğan, gıda sektöründe üretici ve satıcılarla toplantılar düzenleyeceklerini, önerisi, sorunu olanların toplantılara katılımlarını beklediğini söyledi.

Toplantıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cevdet Metin, toplum sağlığı için hijyenin çok önemli olduğunu vurguladı. Metin, dikkat edilmesi gereken kuralları tek tek sıralarken, EXPO 2016 için farkındalık yaratılması gerektiğini ve bu sayede satışların artacağını dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Erdoğan Ahmet Aydoğmuş Halil Şahin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title