Haberler

Akseki'de Tübitak 4006 Bilim Fuarı Sergisi Açıldı

Akseki Emine Ahmet Büküşoğlu Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisi açıldı.

Akseki Emine Ahmet Büküşoğlu Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisi açıldı.

Ortaokul bahçesinde düzenlenen sergide, öğrencilerin çalışmaları tanıtıldı. Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Canşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı ve kurum amirleri, stantları gezerek, projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Proje yürütücüsü Hüseyin Uysal, yaptığı açıklamada, öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığının proje yarışmalarının yanında yerel projeler de ürettiklerini kaydetti.

TÜBİTAK'ın 2014-2015 eğitim öğretim yılı için 2 bin okula destek verdiğini belirten Uysal, "Biz de başvuru süresinin başladığı ilk gün başvurumuzu yaptık, kabul edildi ve hibe tutarı hesabımıza yatırıldı. Bu parayı okulumuzun ihtiyacı olan deney ve laboratuvar malzemeleri alımında, kırtasiye giderlerinde, yazıcı, kartuş ve toner giderlerinde, ve kitap alımında kullandık" dedi.

Okullarının Akseki'de bir ilki gerçekleştirdiğine işaret eden Uysal, diğer okullara da örnek olmayı diledi.

Kaymakam Beşikci de stantları gezdikten sonra yaptığı açıklamada, yapılan projelerin uygulanmasının önemli olduğunu vurguladı. Beşikci, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizin gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulması, bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin uygulayarak, yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır. Projeler müfredatın uygulamasında son derece önemlidir. Bilim sergisinin açılışında emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum."

Kaynak: AA / Yerel

İsmet Uysal Tübitak Akseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title