Haberler

Akseki'de Muhtarlara Bilgisayar Dağıtıldı

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Benim güzel Akseki'me 'Sürgün yeridir' diye hakaret ediyorlar.

ANTALYA  (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Benim güzel Akseki'me 'Sürgün yeridir' diye hakaret ediyorlar. Benim güzel Akseki'm Antalya'nın cennet köşesidir. Sürgün yeri değildir" dedi.

Akseki ilçesinde 51 mahalle muhtarına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katıldığı törenle dizüstü bilgisayar dağıtıldı.

Akseki Büyükşehir Hizmet Biriminde düzenlenen törende konuşan Türel, biriken sorunları tek tek çözdüklerini belirtti. Akseki'nin su sorununu çözdüklerini hatırlatan Türel, İbradı'nın Ormana Mahallesi'nde de 3 milyon liralık kanalizasyon projesinin temelini attıklarını kaydetti.

Gelecek yıl 3 milyon liralık bir yatırım ile arıtma tesisinin yapımına başlayacaklarını belirten Türel, şöyle konuştu:

"Haziran ayında inşallah hizmete sunacağız. 8 senedir proje kağıt üzerinde bekletiliyor. Bir arpa boyu yol alınmamış. Ne mutlu ki bilakis bu hizmetleri vatandaşların emrine sunacağız. Neden acaba 8 senedir İbradı, Ormana bu hizmeti bekliyor? Neden Akseki 30 senedir suyu bekliyor. Bunların muhasebesini çok iyi yapmamız lazım. Bunları şöyle bir geçmişle bugün mukayesesini yaparak iyi bir şekilde değerlendirmemiz lazım."

Türel, iki ay önce otogar inşaatı temelini attıklarını, ilçeye modern bir mezbaha kazandırdıklarını anlattı. Akseki'nin sıcak asfaltla yeni tanıştığını ifade eden Türel, "İnsan bazen üzülüyor. Niye senelerdir milletimiz bu hizmetleri bekledi. Tabi ki bunun için gayret gerekiyor. Çalışmak gerekiyor. Azim ve kararlılık gerekiyor" dedi.

"Akseki sürgün yeri değil"

Bu çalışmaları yaparken personel sayısını da artırmadıklarını vurgulayan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabi ki elimizde belirli bir insan kaynağı imkanı var. Maalesef bizden önce personel politikaları kapsamında belediye adeta lüzumlu, lüzumsuz, çalışan, çalışmayan bir istihdam deposu haline dönüştürülmüş. Ben 4 bin personelle bıraktığım belediyede, göreve başladığımda 8 bin 500 personel devrettiler. Elbette ki biz 8 bin personelle 5 ilçeyi değil rahatlıkla 19 ilçeye hizmet verebilecek şekilde yönetebilirdik. Hatta daha az personelle bunu yapabilirdik. Bizden önce 8 bin 500 personelle Antalya'da 5 ilçede hizmet veren Büyükşehir Belediyesi bugün 19 ilçede yüzölçümü on misli büyüyen bir durumda 7 bin 400 personelimiz hizmet veriyor."

Türel, personel maaşını ve ikramiyesini zamanında alabildiğini, personel politikası ile belediyeyi en verimli şekilde yönettiklerini kaydetti. Mevcut çalışanları ilçelerde görevlendirdiği için eleştirildiğini hatırlatan Türel, "Benim güzel Akseki'me 'Sürgün yeridir' diye hakaret ediyorlar. Benim güzel Akseki'm Antalya'nın cennet köşesidir. Sürgün yeri değildir. Onlar sürgün yeridir diye devam etsinler. Biz Antalya'mızın en güzel hizmetini Akseki'mize getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Türel, muhtarlarla sürekli iletişim halinde olduklarını, halkın istek ve sıkıntılarını muhtarlar sayesinde tespit ettiklerini ifade etti.

"1 Kasım seçimleri en önemli dönemeç"

1 Kasım seçimlerinin önemine de değinen Türel, şöyle konuştu:

"Kısa süre önce Ankara'da tarihimizdeki en büyük katliamlardan birini yaşadık. Vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bunların nedeni bu ülkenin birlik beraberliğini parçalamak, bu ülkenin kalkınmasını engellemektir. Başka hiçbir gayretleri yok. Bu milleti zannediyorlar ki bu tezgahlarla milleti birbirine düşürecek. Ama yanılıyorlar. İşte 1 Kasım seçimleri bu içinden geçmiş olduğumuz imtihanda en önemli bir dönemeçtir. 1 Kasım seçimleri bir siyasi parti yarışı olmaktan çıkmıştır. Bu seçimler bir parti meselesi değildir. Bu seçimler bir memleket meselesidir. Bu memleketin üstüne hain planlar kurmak isteyenlerin oyunlarının bozulma günü sandıktaki birlik ve beraberliğimizdir. Bunu başardığımızda göreceksiniz Türkiye bu kalkınma yolunda en güçlü şekilde yoluna devam edecektir. Dolayısıyla hepimize görev düşüyor. Hepimiz bu sorumluluğun içinde hareket etmek zorundayız. İstikrar ekonominin ve kalkınmanın vazgeçilmezidir. Biz istikrarımızı koruduğumuz müddetçe netice her zaman bu ülkenin hayrına olmuştur ve olacaktır."

Bilgisayar dağıtımının ardından otobüs terminalinde incelemelerde bulunan Türel, inşaatı yapan firma yetkililerinden bilgi aldı. Türel, inşaatın bir an önce tamamlanması için ek ödenek çıkaracaklarını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Antalya İbradı Akseki Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title