Haberler

Akseki'de "Milli ve Manevi Değerleri Koruma Projesi" Başlatıldı

Akseki'deki Cevizli İlk ve Ortaokulunda "Milli ve Manevi Değerleri Koruma Projesi" başlatıldı.

Proje koordinatörü ve Cevizli İlk ve Ortaokul Beden Eğitimi Öğretmeni Ramazan Toksöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının, kültürel erozyona "Hayır" diyebilmek, Türkçe'ye sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Tokgöz, öğrencilerin giydikleri giysilerde, taktıkları şapkalarda yabancı kelimelerin yazılı olduğunu ya da Hollywood filmlerinin kahramanlarına ait figürlere yer verildiğini anlattı. Bunları görünce milli değerlere dikkati çekecek bir proje başlatmaya karar verdiğini belirten Tokgöz, Kaymakam Murat Beşikci ile görüşerek çalışmasının ayrıntılarını paylaştığını ifade etti.

Kaymakam Beşikci'nin de desteğiyle "Milli ve Manevi Değerleri Koruma Projesi"ni başlattıklarını kaydeden Tokgöz, ilk etapta üzerinde özlü sözlerin yazılı olduğu 112 tişört bastırdıklarını bildirdi. Tokgöz, "Bizim Milli Eğitim Bakanlığımızın ilk kelimesi 'Milli'dir. Dolayısıyla bizim de milli olmamız, milli düşünmemiz ve milli giyinmemiz gerekir" dedi.

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci de Beden Eğitimi Öğretmeni Ramazan Toksöz'e hazırladığı proje için teşekkür etti. Milletlerin sahip oldukları kültürel değerlere sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Beşikci, "Bilindiği gibi kültür milli olmadan evrensel boyuta ulaşamaz. Eğer kültürünüzü yaşamaz ve yaşatmazsanız çok kısa sürede başka kültürlerin etkisi altına girer ve yok olursunuz. Kültürünüzü başka milletlerin tutsağı yaparsanız siz de tutsak olursunuz" diye konuştu.

Cevizli Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Mukaddes Ekinci de üzerinde İngilizce kelimelerin yazdığı giysiler yerine Türkçe olanları tercih ettiklerini söyledi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Hollywood Cevizli Akseki Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title