Haberler

Akseki'de Hayırseverlerin Yaptırdığı İki Okul Açıldı

Akseki ilçesinde hayırseverlerin destekleriyle yaptırılan toplam 24 derslikli iki okulun açılışı gerçekleştirildi.

Akseki ilçesinde hayırseverlerin destekleriyle yaptırılan toplam 24 derslikli iki okulun açılışı gerçekleştirildi.

Antalya Valisi Muammer Türker, çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Akseki ilçesine geldi. Akseki Kaymakamı Murat Beşikci'yi ziyaret eden Vali Türker, Beşikci'den ilçe ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal'ı makamında ziyaret eden Vali Türker, Büyükşehir Yasası ile ilçe belediyelerinin yükünün arttığını söyledi. Belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Türker, Akseki çarşısını gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Hayırseverler Ali- Hasan Coşkun tarafından yaptırılan ilkokul ile Emine-Ahmet Büküşoğlu tarafından yaptırılan ortaokulun açılışlarını gerçekleştiren Türker, burada yaptığı konuşmada, hayırseverlere teşekkür etti.

"Türkiye'nin kaynakları sınırsız değil"

Türkiye'nin kaynakları sınırsız bir ülke olmadığını hatırlatan Türker, ülkede devlet ve vatandaşın el ele vererek çalışması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'nin en büyük sermayesinin çalışkan insanları olduğunu vurgulayan Türker, şöyle konuştu:

"Sınırlarımızın hemen ötesinde kan revan baş gösteriyor ama biz Allah'a çok şükür oradan kaçan, sıkıntıya düşen, can güvenliği ve mal güvenliği olmayan insanlara kucak açan, onlara destek verir bir yapıdayız. Hem demokrasimiz bunu sağlıyor hem hukuk sistemimiz, yönetim sistemimiz bunu sağlıyor hem de Allah'a çok şükür ekonomik sıkıntıları aşmış durumdayız. Ekonomik sıkıntıları sadece devletin yaptığı yatırımlarla devletin teşebbüsleriyle aşmıyoruz. Vatandaşımızın hürriyetleriyle ve ortaya koyduğu ekonomik performansla sağlıyoruz."

"Eğitim yatırımlarını hayırseverler üstlendi"

Türker, hayırseverlerin eğitim, sağlık, altyapıya desteklerine dikkati çekerek, "Herkes gücü nispetinde bu toplumun huzuru, mutluluğu, toplumun çocukları, geleceği için elini taşın altına sokuyor" dedi.

Antalya'da "Eğitime Yüzde Yüz Destek Programı" kapsamında son 12 yılda yapılan yatırımların büyük bölümünü hayırseverlerin üstlendiğine değinen Türker, "Bir milleti millet yapan değerlerin başında birlik beraberlik ruhu gelmektedir" diye konuştu.

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, eğitime katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.

Hayırsever Ahmet Büküşoğlu, yaptırdıkları okulda okuyacak çocuklardan çok çalışmalarını istedi. Hayırsever Hasan Coşkun'un oğlu Mustafa Coşkun ise okulların Akseki'ye hayırlı olmasını diledi.

Antalya Valisi Muammer Türker ve hayırseverler, daha sonra iki okulun kurdelelerini keserek, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Muammer Türker Hasan Coşkun Antalya Akseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title