Haberler

Akseki'de Anaokulu Açıldı

Akseki'nin Cevizli beldesinde işadamı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yaptırılan 2 derslikli anaokulu törenle açıldı.

Akseki'nin Cevizli beldesinde işadamı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yaptırılan 2 derslikli anaokulu törenle açıldı.

Toplumsal Gelişim Merkezi'nin (TOGEM) yönlendirmesiyle işadamı Ersoy'un babası Ali Haydar Ersoy adına Cevizli İlköğretim Okulu bahçesinde yaptırılan anaokulunun açılış törenine Vali Yardımcısı Turan Eren, Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ile vatandaşlar katıldı.

Vali Yardımcısı Turan Eren, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Antalya'da okulların yüzde 60'ının hayırseverler tarafından yapıldığını dile getirdi. Okul öncesi eğitimin kişinin hayatındaki tüm davranışlarını etkilediğini söyleyen Turan Eren, TOGEM'in 500 anaokulu hedefini gerçekleştireceğine inandığını kaydetti.

TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran da TOGEM'in 2005 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulduğunu hatırlattı. Okul öncesi eğitimin önemine dikkati çeken Gülbaran, bugüne kadar 250 ana sınıfı yaptırdıklarını dile getirdi. Gülbaran, 2014 yılına kadar 500 ana sınıfına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Anaokulunun yapımına destek veren işadamı Mehmet Nuri Ersoy'a teşekkür eden Gülbaran, hayırseverlerin desteği ile 500 anaokulu rakamına 2014'den önce ulaşmayı istediklerini söyledi.

İşadamı Mehmet Nuri Ersoy ise memleketi Akseki'ye hizmetlerini sürdüreceğini ve daha büyük yatırımlar yapacaklarını ifade etti.

Muhabir: Abdullah Çatlı/Süleyman Elçin

Yayıncı: Hatice Özdemir - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Turan Eren Cevizli Akseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title