Haberler

Akşehir'de Vefatının 79. Yılında Mehmet Akif Ersoy Paneli

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy vefatının 79. yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde düzenlenen bir programla anıldı.

Eski Bakanlardan Prof. Dr. Sami Güçlü' nün önderliğine 13 ilde ve Akşehir'de oluşturulan 'Mehmet Akif Ersoy Okuma Grupları'nca hazırlanan programlardan biri de Akşehir' de yapıldı. Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Akşehir Kültür Merkezi'nde yapılan panele Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, Ilgın, Doğanhisar, Tuzlukçu ve Çeltik İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Akşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mahmut İşcan, İsa Kürşat Ünver ve Bilal Eği, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin açılış konuşmasında Mehmet Akif'in yaşamından kesitler vererek, örnek bir kişiliğe sahip olduğuna vurgu yaptı. Sezgin, konuşmasında, "Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 79. yıl dönümünde rahmetle ve şükranla anıyorum. Mehmet Akif Ersoy 63 yıllık ömründe hep çalışarak, hep mücadele ederek vatanı ve milleti uğruna günde 16 saat çalışarak bir ömür sürmüştür. Ömrünün sonunda Mehmet Akif Ersoy bu dünyadan ayrılırken bir takım elbise, bir çift ayakkabı, Büyük Millet Meclisinin kendisine verdiği İstiklal madalyası, bir tüfek ve bir de Kur'an-ı Kerim mealiyle bu dünyadan göçmüştür. Bize bıraktığı büyük eserler ise bizim onu takip etme anlamı açısından önemlidir" dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de yaptığı konuşmada, "Hepimizin İstiklal Marşı şairi olarak bildiği değerli büyüğümüz Mehmet Akif, sadece bir şair değil, aynı zamanda gençlerimizin ve büyüklerimizin idolü olması gereken örnek bir adamdır. Mehmet Akif Ersoy aynı zamanda; bir veteriner, bir öğretmen, bir vaiz ve hafızdır. Kur'an-ı Kerim'i 6 ayda hıfzetmiştir. Kısacık ömründe günde 16-20 saat çalışarak büyük eserler bırakmıştır. Fransızcayı, Arapçayı ve Farsçayı ana dili gibi bilmektedir. Şehir şehir dolaşıyor. Vaazlarla halkı savaşa ve ülkelerini kurtarmaya davet ediyor. Yaptığı vaazlar ve sohbetler neticesinde halkı uyanışa davet ediyor. Ülkeyi adım adım dolaşıyor. Bu yüce devletin kurulması için, bu geçmiş 1000 yıllık maziyi bitirmemek için gayret ediyor ve başarıyor. Allah'a şükür en azından Anadolu'yu kurtarıyor bu millet Ulu Önder Atatürk'le hep beraber bu mücadeleyi veriyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni İdris Pullu'nun yönetiminde, Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinden Fatma Betül Öztürk ve Ayşe Doğan ile Fen Lisesi'nden Ramazan Yaz ve Fatmanur Kırıktaş adlı öğrenciler tarafından katılımcılara Akif'in çeşitli yönleri aktarıldı.

Mehmet Akif Ersoy Okuma Grubu gönüllülük esasına dayalı, Akşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şenyurt Gümüş ve Meslek Dersleri Öğretmeni İdris Pullu'nun önderliğinde Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi'nden 9, Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi'nden 4, Akşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 4 olmak üzere 17 öğrenciden oluşuyor. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Orhan Erdem Akşehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title