Haberler

Akşehir'de Turizm Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı

Konya'nın Akşehir ilçesinin turizm sektöründen bir pay alması, doğası, tarihi zenginliği, kültürel varlıkları gibi yönlerinin daha iyi tanıtılmasının hedeflendiği "Akşehir'in Yüzü Turizmle Gülüyor" projesi kapsamında yapılan çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde Akşehir'de turizm acentelerine Akşehir'i tanıtan info bir gezi düzenlenmişti. Gezi sonrası Akşehir'e turizm konusunda bugüne kadar haksızlık yapıldığını ve Akşehir'e hayran kalan acente sahipleri Akşehir'i turizm turlarına katmak için çalışmalara başlayacaklarını söylemişlerdi. Bu çalışmalar kapsamında Akşehir'e ilk tur kafilesi gelerek Akşehir'i gezdi.

Gelen turist kafilesine ilk olarak Nasreddin Hoca Meydanı'nda temsili Nasreddin Hoca'lı bir karşılama töreni yapıldı. Karşılama törenine Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel'de katıldı. Hoca'yla birlikte fotoğraf çektiren turistler daha sonra Naseddin Hoca Türbesi, Gülmece Parkı ziyaretleri yaptı. Hasan Paşa İmaret Cami, Bat Cephesi Karargahı Müzesi, Tarihi Akşehir Evlerinin bulunduğu sokakları ve Tarihi Ermeni Kilisesi'ni gezen heyet daha sonra Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi'ni ziyaret etti. Akşehir'e hayran alan turistler bol bol fotoğraf çekip çeşitli hediyelik eşya alışverişi de yaptı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Kaymakamlığı ile Akşehir Belediyesi'nin ortaklığı ve MEVKA desteğiyle yürütülen 'Akşehir'in Yüzü Turizmle Gülüyor' projesinin Akşehir turizminin gelişmesi için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Akşehir'de yaptığımız çalışmalar ilk meyvelerini vererek turizm şirketleri tur gezilerine şehrimizi de dahil etmeye başladılar. Eskiden şehrimize gelen turlar sadece Nasreddin Hoca Türbesi'ni ziyaret edip 15-20 dakika içinde Akşehir'den ayrılırdı. Ancak yaptığımız çalışmalar ve tanıtımlarla şimdi olduğu gibi artık turistler en az 4-5 saat şehrimizde kalıp Akşehir'i geziyorlar. İlerleyen günlerde bu geziler konaklamalı bir hale dönüştüğünde hedefimize ulaşma yolunda önemli aşama kaydetmiş olacağız" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nasreddin Hoca Akşehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title