Haberler

Akşehir'de Okul Servislerine Güvenlik Kamerası Takılacak

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, okul servisleri ve tarım işçilerini taşıyan servislerde güvenlik kamerası uygulamasına geçileceğini bildirdi.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, okul servisleri ve tarım işçilerini taşıyan servislerde güvenlik kamerası uygulamasına geçileceğini bildirdi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, öğrenci servislerine gelecek eğitim-öğretim yılında başlamak üzere güvenlik kamerası takılması çalışmalarının başladığını belirtti.

Bu uygulamanın öğrencilerin güvenli bir şekilde taşınmasına imkan vereceğini belirten Sezgin, şunları kaydetti:

"Aracın hem içi hem de dışında olacak kameralar ile çocukların araca iniş ve binişleri, aracın manevrası ve seyri açısından ciddi bir güvenlik tedbiri olacak. Servis kazaları incelendiğinde bu tedbirlerin gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Araç seyir halindeyken çocukların ayağa kalkması, şoförün müzik dinlemesi, fazla yolcu gibi pek çok olumsuz durum kazalara yol açmaktadır. Diğer yandan iniş biniş sırasında aracın önünde, arkasında bulunan çocuklarımız, kör noktalarda görülmeyince aracın altında kalmaktadır. Bunlar olan ve tedbir alınması gereken durumlardır."

Sezgin açıklamasında, öğrenci servislerinin dışında mevsimlik tarım işçileri için de benzer bir çalışma yapılacağını ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Akşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title