Haberler

Akşehir'de, 'Karanfil Kokusu' Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında çeşitli tiyatro oyunlarını sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında çeşitli tiyatro oyunlarını sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Pencere Tiyatro Grubu tarafından sergilenen terör örgütlerinin gençlere kurdukları tuzakları, gençleri nasıl ağlarına düşürdüğünü gözler önüne seren belgesel tadındaki tiyatro oyunu "Karanfil Kokusu", Akşehir halkının yoğun ilgisiyle karşılandı.

Akşehir Kültür Merkezi'nde iki seans olarak sergilenen oyunda; Nurgül Açık, Raci Durak, Çağdaş Çankaya, İdil Aladağ, Zeynep Bone, Ahmet Toplar, Metin Yıldırım, Yakup Yavru rol aldı.

İllegal örgütlerin gençleri nasıl ağlarına düşürdüğü, bu tür olaylara karşı duyarlı olunması konusunda izleyicilere mesajlar verilen oyun gündüz öğrenciler için akşam ise protokol ve yetişkinler için iki kez sergilendi.

Tiyatronun akşam seansına Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Bahadır Örs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Eyüp Yılmaz, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, bazı kamu kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tiyatro sonunda oyuncular ayakta alkışlanırken, Başkan Akkaya tiyatronun yazar ve yönetmeni Hasan Özaşlamacı'ya bir plaket takdim etti. Oyunun özellikle gençler açısından çok önemli mesajlar verdiğini dile getiren Başkan Akkaya, illegal terör örgütlerinin çeşitli vaatlerle gençleri tuzaklarına düşürdüğünü belirterek, bu konuda toplum olarak herkesin daha duyarlı olması gerektiğini kaydetti. Oyun sonunda protokol ve tiyatro oyuncuları hatıra fotoğrafı çektirdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Akkaya Akşehir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title