Haberler

Akşehir'de Fayton Seferleri Hizmete Başladı

Konya’nın Akşehir ilçesinde Kaymakamlık ve Belediyenin de katkılarıyla özel bir müteşebbis tarafından fayton seferleri başlatıldı.

Konya'nın Akşehir ilçesinde Kaymakamlık ve Belediyenin de katkılarıyla özel bir müteşebbis tarafından fayton seferleri başlatıldı.

Akşehir'deki turizm potansiyelinden daha fazla yararlanmak amacıyla Akşehir Kaymakamlığı ve Akşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla faaliyete geçen fayton seferleri için bir proje tanıtım töreni düzenlendi. Nasreddin Hoca Meydanı'nda yapılan törene, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, bazı kamu kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesi Akşehir Belediyesi Mehteran Grubu tarafından bir gösteri sunuldu.

Törende bir konuşma yapan müteşebbis İbrahim Öncel, projenin amacından bahsederken bu projeye yönlenmelerindeki itici unsurların Akşehir'in doğası tarihi, arkeolojik mirası ve canlı sosyo-kültürel yapısı ile benzersiz bir şehir olmasını gösterdi. Öncel "Bu özellikleriyle Akşehir, zengin kimliğe sahip güçlü bir şehir imajı çizmektedir. Akşehir'in sahip olduğu simgesel yapıları, coğrafi konumu ve özellikle Nasreddin Hoca'sı bu kimliği daha da güçlendirmektedir. Projenin amacı günlük ziyaretçilerin yanında kentimizi iki günlük dört günlük ziyaretleri sayesinde kentteki turist sayısını artırmak ve faytonla eski Akşehir, Hıdırlık ve şehir merkezindeki dini mirasların tanıtılması ile turistlerin ilgisini daha fazla çekmek amacıyla sunulmuştur. Faytonlar tarihteki gibi kentimizin de simgelerinden biri hale gelmesi. Akşehir'in yerleşik kültürüne dahil olması asıl amacımızdır. Tarihi kentlerle bu kadar bütünleşen faytonlar günümüzde turizm kenti olmayı hedefleyen Akşehir için bir milat olacaktır. Bu proje ile estetik ve tek tip 'Akşehir Faytonu' yaratmak amaçlanmıştır. Bu projenin maliyetinden kısaca bahsetmek gerekirse bu projenin ana üstlenicisi bizzat kendim bunun üstlenicisiyim. Belediyemiz ve kaymakamlığımız bu projede yardımcı destekleyici unsur olarak yer almaktadır. Bu projede gösteriyor ki, yerel yönetimler bazında şimdiye kadar alışıla gelmiş yerel yönetim tarzının dışına çıkılmıştır ve bu ilk defa Akşehir Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız bu konuda maddi desteklerinin yanında manevi yardımlarını esirgememiştir. Umarım bundan sonra ülkemizde diğer ilçe ve illere örnek olacak bir proje olur. Bu projeyi bir nevi turizminde istihdam projesi olarak düşünebiliriz. Sonuç olarak memleketini seven memleketini hizmet etmek isteyen herkes; kaymakam olsun, belediye başkanı olsun, yolda yürüyen vatandaş olsun, dükkanında bekleyen esnaf olsun, fabrikasını bekleyen sanayici olsun amacı sadece para kazanmak değil etrafına bir şeyler kazandırmak, memleketimize bir şeyler kazandırmak olsun. Bu bağlamda katkısı olanlara teşekkürlerimi iletir, bu işin takdirini siz değerli halkımıza sunuyorum" dedi.

Konuşmanın ardından törene katılan protokol üyeleri faytonlara binerek şehir turu yaptı. Faytonların şehir turuna Atlıokçuluk Kulübü sporcuları da eşlik etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nasreddin Hoca İbrahim Öncel Akşehir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title