Haberler

Akşehir'de 18. Yörük Türkmen Kültür Şöleni

Akşehir Belediyesinin katkılarıyla AKYÖRDER tarafından düzenlenen 18. Yörük Türkmen Kültür Şöleninde Yörükler ve Türkmenler Deve Boynu Yaylası'nda buluştu.

Akşehir ve Yöresi Yörükleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği (AKYÖRDER) tarafından Akşehir Belediyesinin katkısıyla Cankurtaran Mahallesi Deve Boynu Yaylasında düzenlenen 18. Yörük Türkmen Kültür Şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Yağmur ve soğuk hava sebebiyle bu yıl katılımın az olduğu şölene MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart,  Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, siyasi parti ilçe başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

Programda, Kur'an-ı Kerim'den surelerin okunmasının ardından Akşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından bir gösteri sunuldu. Yörük örf ve adetlerinin canlandırıldığı şölende, Türk Halk Müziği konseri de yer aldı. Yörük çadırlarını ziyaret eden Kaymakam Dursun ve Belediye Başkanı Akkaya, kepenek giydi.

Şölenin açılış konuşmasını yapan AKYÖRDER Başkanı Mehmet Yaşar Örs, Deve Boynu Yaylasının bir dostluk ve sevgi yaylası olduğunu söyledi.

Örs, "Bu yayla insanların birbirleriyle kucaklaştığı, kardeşliğin, misafirperverliği en düzeyde olduğu yayladır. Bu yaylanın bütün insanlara bir örnek teşkil etmesini temenni ediyorum" dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'da Yörük Türkmen Kültür Şölen'in  hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

"700 yıl önce Bilecik Söğüt'te temeli atılan ve günümüze kadar devam eden Yörük Türkmen Şöleni'nde sizlerle beraber bir kültürü ve güzelliği devam ettiriyoruz. Gelecek nesillere de bu kültürü tanıttığımız ve aktardığımız için yörük türkmen bir aileye mensup olarak bende çok mutluyum. Dünyanın en büyük ve en köklü milletlerinde biriyiz. Tarihin derinliklerine uzanan şerefli bir mazimiz var. Bizler kökleri derin ve sağlam bir ağacın dallarıyız adeta. Yüzyıllardır dimdik ayakta olmamızı sağlayan da güçlü köklerimiz, kültürümüz, iman ve inançlarımızdır." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Salih Akkaya Ali Dursun Akşehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title