Haberler

Aksaray- Yenikapı Metro Hattı Bugün Açıldı

Güncelleme:

İstanbul metrosu ile Marmaray'ı birbirine bağlayan Aksaray-Yenikapı metro hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

İstanbul metrosu ile Marmaray'ı birbirine bağlayan Aksaray-Yenikapı metro hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle bugün hizmete açıldı. Avrupa ve Asya yakasında bulunan raylı ulaşımı birleştiren hat ile Atatürk Havalimanı-Kartal metrosu 81 dakikaya düştü.

Başbakan Davutoğlu, "Marmaray ve ikinci tünelle Avrupa ve Asya bağlanıyor. Bu yeni hatla da Kartal'dan çıkan bir kişi Bağcılar'a gidebilecek. Öylesine büyük bir devrim ki hayatı kolaylaştırıyor, tarihimizi zenginleştiriyor." dedi.

RAYLI SİSTEME BİR HALKA DAHA

Haliç Metro Geçiş Köprüsü ve Yenikapı metro istasyonunun 15 Şubat 2014'te dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılmasının ardından bu gün İstanbul'un raylı sistemine bir halka daha eklendi. Havalimanı, Marmaray ve Hacıosman metrosunu birbirine bağlayan Aksaray- Yenikapı metro hattı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

81 DAKİKADA KARTAL

Aksaray- Yenikapı bağlantısı ile Atatürk Havalimanı'ndan gelen bir yolcu, Yenikapı'dan Marmaray'la Kadıköy - Kartal metrosuna 81 dakikada ulaşabilecek. Anadolu ve Avrupa yakasındaki raylı ulaşımı birleştiren Aksaray- Yenikapı metro hattı ile yolcular Yenikapı'dan metro ile Taksim, Levent, Mecidiyeköy, Maslak ve Hacıosman'a da kolay bir şekilde ulaşabilecek.

700 metre uzunluğundaki Aksaray- Yenikapı hattı, Atatürk Havalimanı, Bağcılar, Başakşehir ve Olimpiyat Stadı'nı Yenikapı'ya bağlarken aynı zamanda Aksaray, Otogar, havalimanı, Marmaray ve İDO'nun da yolcu aktarma noktası oluyor.

DAKİKA DAKİKA YOLCULUK SÜRELERİ

Aksaray- Yenikapı metro hattı ile İstanbullular, Kartal'dan Atatürk Havalimanı'na 81 dakikaya, Yenikapı'dan Atatürk Havalimanı'na 36 dakikaya,
Yenikapı'dan Olimpiyat Stadı'na 39 dakikaya,
Taksim'den Atatürk Havalimanı'na 43, 5 dakikaya,
Mahmutbey'den Üsküdar'a 44, 5 dakikaya,
Başakşehir'den Taksim'e 55, 5 dakikaya,
Bağcılar'dan Mecidiyeköy'e 41 dakikaya,
Üsküdar'dan Atatürk Havalimanı'na 45 dakikaya,
Bağcılar'dan Kadıköy'e ise 45, 5 dakikaya ulaşabilecek.

AÇILIŞI YAPAN BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

"Fatih Sultan Mehmet'e selam olsun. Kudüs'e büyük hizmetler eden Kanuni Sultan Süleyman Han'a selam olsun. Kudüs'ten bir zerre toprağı vermeyen Sultan Abdülhamit Han'a selam olsun. Yeditepe'te, engin Boğaz'a selam olsun... Bu aziz şehrin mubarek sakinlerine selam olsun.

"BİZE RABBİMİZİN EN BÜYÜK EMANETİ İSTANBUL'DUR"

Eğer bize sorsalar ve deseler ki, "Size rabbimizin en büyük emaneti nedir diye?" "İstanbul" deriz. İstanbul bize tarihi emanettir. Gün tarihi anma günüdür. İstanbul'un başkent olduğu dönemlerde yaşanan barış düzenini anma günüdür. 400 yıl... Kudüs-ü Şerif bu mubarek İstanbul'dan idare edildiği zamanlarda, ister Müslüman, ister Hristiyan olsun ibadetini barış içinde yaptı. Her mezhep Kudüs'e emniyet içinde girdi. Halil İbrahim şehri diyerek Kudüs'e gözümüzün nuru gibi baktık. Kudüs'te İstanbul'un ruhu, İstanbul'da Kudüs ruhu vardır. Kudüs'te hala eserlerimiz var. İstanbul'a gelenler görürler ki aynı sokaktaki cami, kilise, havradaki barış düzeni vardır. Ne biz Kudüs'ü unuturuz ne de İstanbul Kudüs'ü unutur. Buraya gelirken tekrar Halit Meşal'le görüştüm, Mahmud Abbas'la görüştüm. Onlara sizlerin selamını ilettim. "Her vatandaş zihniyle duasıyla Mescid-i Aksa'nın yanında olacaktır" dedim. Onlar da, "Bundan hiç şüphemiz yok. En zor zamanlarımızda Türkiye'yi yanımızda hissetmişsek, bundan sonra da her bir Türk kardeşimizin kalbinin bizimle attığından eminiz" dediler. Mescid-i Aksa'yı tahrip etmek isteyenler bilsinler ki, bizim için Mescid-i Aksa ile Kabe arasında fark yoktur. Çağrımız barış çağrısıdır. Bizim için İstanbul ile Kudüs'ün kaderi aynıdır. İstanbullular, sizin yetki verdiğiniz büyükşehir belediye başkanı başta olmak üzere hepimiz verdiğiniz yetkiyi namus borcu biliriz. Biz bu emaneti korumak için çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da sizlere selamı var. O tüm İstanbulluların kalbindedir.

"BUGÜN DEVREYE GİRECEK METRO HATTI ÖZEL BİR YERE SAHİP"

İstanbul emanetine sahip çıkmak, İstanbul'u canlı bir şehir olarak muhafaza etmek önemli görevlerdendir. İstanbul'da bizim ruhumuzu dokuyan şehir İstanbul'dur. Çocukluğumun geçtiği Fatih'ten babamın mağazasına doğru attığım her adımda tarihi öğrendim. Biz sizi kalpten seviyoruz. Bugün devreye girecek olan metro hattı özel bir yere sahip. Eskiler bu Aksaray'ı bilirler. Bahçelievler'e gitmek için minibüsler kalkardı. İnsanlar üstüste giderlerdi. Nerede duracağı belli olmazdı. Ulaşım meselesi büyüyen İstanbul'a hitap edemezdi. Otobüs bulmak, minibüs bulmak sıkıntıydı. İstanbulluların bu makus tarihi AK Parti ile değişti. Hem yerin üstünde hem de yerin altında yeni hatlar inşaa edildi. Son 10 yılda 141 km metro hattı yapıldı. 2019'a kadar 430 km'ye çıkacak. 2019 sonrasında 776 km'ye geçecek. İstanbul tarih barındırıyor. Sur içi, Üsküdar gibi yerlerin korunması için ulaşımın yerin altına taşınması lazım. Yer üstünde yapılırsa yüzlerce tarihi eser yıkılmak zorunda kalır. Yıkılmış olan yerlerin listesi var. Eskiden metro başlamış olsaydı bu yerler yıkılmazdı. Büyüyen nüfusa hizmet sunmak için yolları genişletmeye gerek yok. Yolları yerin altına çekmek gerekir. Metro hizmetleri tarihi koruyan hizmetlerdir. Aksaray- Yenikağı kısa görünebilir. Bu hat tamamlanınca tüm İstanbul birbirine bağlanıyor.

"ÖYLESİNE BÜYÜK BİR DEVRİM Kİ HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR, TARİHİMİZİ ZENGİNLEŞTİRİYOR"

Marmaray ve ikinci tünelle Avrupa ve Asya bağlanıyor. Bu yeni hatla da Kartal'dan çıkan bir kişi Bağcılar'a gidebilecek. Öylesine büyük bir devrim ki hayatı kolaylaştırıyor, tarihimizi zenginleştiriyor. Deniz ulaşımı, kara ve raylı ulaşım birbiriyle irtibatlanıyor. Yenikapı'dan Atatürk Havalimanı'na 36 dakikada gidecek. Kartal- Atatürk Havalimanı 81 dakika sürecek. İşkencesiz, ızdırapsız yolculuk olacak. Oturup rahatlıkla kitap okunabilecek. Bunlar rüyaydı. Biz rüyaları gerçekleştirerek tarihe de hizmet ediyoruz. 50 bin parça arkeolojik parça da ortaya çıktı. İstanbul bir tarih ve kültür başkentidir. Bu çalışmalarla tarihi de korumayı hedefliyoruz. Kimse bundan rahatsız olmamalı. Bakırköy'den- Kirazlı'ya 9 kilometrelik hat yapılacak. İstanbul'un denizi, havası ve karası birbirine irtibatlanacak.

"KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRIM VAR..."

Biz bu çabalar içindeyken, bakın muhalefet neler yapıyor. Kılıçdaroğlu, oturduğu yerden diyor ki; 'Asyalılarla ve Avrupalılarla konuştuğumuzda Türkiye ile ilgili tedirginlik duyduklarını söylüyorlar.' Ben hiç Kılıçdaroğlu'nun son dönemde Asyalı ya da Avrupalılarla konuştuğunu görmedim. Herhalde aynaya bakarak, kendi kendine konuşuyor.

Benden Kılıçdaroğlu'na bir çağrı... Kağıthane'ye kağıttepe dedin ya... Bir gün gel de Üsküdar ile Yenikapı'yı birleştiren Marmaray'ı bir kullan. Biz, Türkiye'nin her yerine, hangi şartta olursa olsun gidip konuşuruz. Ama o sadece kendi çevresinde görünür, kendi mahallesinde konuşur. Başka bir yerde göremezsiniz.

"MHP'NİN ZULÜME SAHİP ÇIKMASI ZİLLETTİR"

Dünkü hitabımdan sonra Sayın Bahçeli, rahatsız olmuş ve bir açıklama yapmış. Benim özür dilememi istemiş. Dersim'de yapılan zulüm dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız özür dilediği için ben de onu Hacıbektaş'ta dile getirdim. Tek parti döneminin zulümlerine sahip çıkmak, sizin için bir zillettir. Sahip çıkıyorsa CHP sahip çıksın. Siz sahip çıkmayın. Bunu yaparsanız, en başta rahmetli Alparslan Türkeş'in kemikleri sızlar. Çünkü tek parti zihniyeti, başta Alparslan Türkeş ve Nihal Atsız olmak üzere MHP'lilerin önde gelen isşmlerini tabutluklara soktular. Ey Bahçeli, ister zulüm Dersim'de yapılsın, ister senin öncü bildiklerine tabutluklarda yapılsın, biz karşı çıkarız. Ey Bahçeli, asıl sizinn Türkeş'ten özür dilemeniz gerekir. O sizin bu yaptığınızı görseydi, size aynı şeyi söylerdi. Kur'an kurslarını kapatan tek parti zulümüne sahip çıkmak, MHP'ye yakışmaz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Marmaray Aksaray Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (19)

trakyalı:

sayın başbakanım ermenekti madencilerimiz daha çıkartılamadımı cahilimde

13
8
yanıtYanıtla
Diliyar:

YENİ METROSU MU SİZ BUNA AÇIK AÇIK YENİ SÖMÜRÜ AÇILDI DESEZ DAHA UYGUN OLMAZ MI? HA BİRDE BU ŞAHIS KENİNİ BAŞBAKAN SANIYOR MAL OGLU MAL

9
11
yanıtYanıtla
derin:

KONUŞMAYI İYİ DİNLEYİN. İÇİM KAN AĞLADI BÜYÜK AHIMI ALDIN DAVUDOĞLU. TÜRK BAYRAĞINA TÜRK BAYRAĞI DİYEMEYEN TÜRK DEMEKTEN KORKAN BİR BAŞKANIMIZ VAR. YAZIKLAR OLSUN SİZE. HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. HESAP GÜNÜ BU ELBET SORULACAK.

13
6
yanıtYanıtla
GERCEKCI:

sen nasil o acilisi yaparsin o acilisi erdogan yapacakti bunun hesabini vereceksin davutoglu cunku en guzel propoganda reklami erdogan yapar erdogan acilis yapmadigi icin ne kadar uzulmustur simdi :) :))))))

12
6
yanıtYanıtla
TAYYEAP:

NE BUYUK BIR NIMET. . . ARTIK AYA ROKET FIRLATABILIRIZ. . .

13
4
yanıtYanıtla
DERSİMLİ:

AYLARDIR KADIKÖY METROSUNDA YÜRÜYEN BANDI YAPMAYANLAR KALKMIŞ NEDEN BAHSEDİYOR.

10
5
yanıtYanıtla
yorummobilWeb@haberler.com:

Osmanlı imparatorlugu doneminin en zengin sadrazami olarak tarihe gecen damat rustem pasaya selam soylemeyi unuttun sayin davut oglu simdi kemikleri sizlar onun fakat gercektende siz kendisinden daha basarili ciktiniz torunlari olarak. kendisinin en buyuk ozelligi rusveti yaygınlaştırılması idi

13
1
yanıtYanıtla
AHMET:

ÜZÜLME BAŞBAKANIM. . . MHP NİN BAŞINDA BAHÇELİ OLDUĞU SÜRECE AKP SEÇİMİ KAZANACAKTIR. . . . HAYIRLI OLSUN VATANA MİLLETE

12
0
yanıtYanıtla
yazık:

İstanbulu mahvettiniz İstanbulmu kaldı ismi var sadece

5
6
yanıtYanıtla
cok komik hareketler bunlarMobil-ANDROID:

tas tas ustune koyandan Allah razi olsun elbetm ama sayin davutoglu kendi tarzinizi olustursaniz artik. taklit taklit nereye kadar. birakin artuk ozgun olun cok komik oluyor artik.

7
3
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title