Haberler

Aksaray Şehit Uzman Çavuş Kazım Ay' I Aksaray' Da, 10 Bin Kişi Uğurladı

Ağrı Dağı bölgesinde arazi taraması sırasında yaklaşık 400 metrelik kayalıklardan düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı Erzurum Askeri Hastanede şehit olan Jandarma Özel Hareket Uzman Cavuş 25 yaşındaki Kazım Ay, memleketi olan Aksaray'ın Yeşiltepe Beldesi'nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Ağrı Dağı bölgesinde arazi taraması sırasında yaklaşık 400 metrelik kayalıklardan düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı Erzurum Askeri Hastanede şehit olan Jandarma Özel Hareket Uzman Cavuş 25 yaşındaki Kazım Ay, memleketi olan Aksaray'ın Yeşiltepe Beldesi'nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Erzurum Dumlu Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görevli 3 yaşında ikiz çocuk babası Uzman Çavuş Kazım Ay, geçici görevli gittiği Ağrı Doğubeyazıt da geçen 10 Mayıs günü Ağrı Dağı Bölgesi'nde yapılan arazi taraması sırasında yaklaşık 400 metre yükseklikteki kayalıklardan düştü. Ağır yaralanan Ay, Erzurum Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Uzman Çavuş Ay, 6 gün süren yaşam mücadelesi sonucu yapılan tüm müdahalelere rağmen dün şehit düştü. Erzurum Asker Hastanesi'nde şehit olan Jandarma Özel Hareket Uzman Cavuş 25 yaşındaki Kazım Ay'ın, cenazesi dün akşam saatlerinde memleketi Aksaray'a getirildi. Bugün öğle saatlerinde Aksaray Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Kazım Ay'ın cenazesi helallik alınmak üzere Yeşiltepe Beldesi'ndeki baba evine getirildi. Burada cenaze aracından indirilen Şehit Ay'ın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi baba evinin içerisine alındı. Okunan duaların ve helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Ulu Cami'ne götürülürken, 'Kahrolsun PKK' ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atıldı. Şehidin cenazesiyle birlikte eşi Solmaz Ay ve ikiz çocukları 3 yaşındaki Yiğit ve Yusuf ile babası Mustafa ve annesi Sare Ay da namazın kılınacağı camiye geldi. Güçlükle ayakta duran şehidin eşi Solmaz Ay'ı yakınları teselli ederken, ikiz çocukları ise yakınlarının kucağında cenaze namazının kılınmasını bekledi. Şehidin ikiz çocukları babalarının tabutunun başında beklerken, silah arkadaşları yanına gelerek kısa süre ilgilendi. Şehit Jandarma Harekat Uzman Çavuş Kazım Ay, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Aksaray Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Cengiz Aydoğdu, Aksaray Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ağrı Dağı Erzurum Aksaray Dumlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title