Haberler

Aksaray'ın Yeni Valisi Görevine Başladı

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı Valiler Kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanıyken Aksaray Valiliğine atanan Aykut Pekmez, bugün yeni görev yeri olan Aksaray’a geldi.

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı Valiler Kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanıyken Aksaray Valiliğine atanan Aykut Pekmez, bugün yeni görev yeri olan Aksaray'a geldi.

Vali Aykut Pekmez, Aksaray Valilik binasının bulunduğu Hükümet Meydanı'nda Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, daire müdürleri, sivil toplum örgütü başkanları ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Protokolün uzun kuyruk oluşturduğu Hükümet Meydanı'na gelen Vali Aykut Pekmez, aracından iner inmez ilk önüne çıkan vatandaşla selamlaştı. Ardından protokol üyelerine yönelen Vali Pekmez, garnizon komutanı ve belediye başkanı başta olmak üzere tüm protokol üyeleriyle tek tek selamlaşarak tanıştı. Tanışmanın ardından Aksaray Valilik makamına çıkan ve makamına oturan Vali Pekmez, burada basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

"AKSARAYLILARIN HİZMETKARI OLACAĞIZ"

Aksaray'da görevlendirilmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Pekmez, Aksaray için gece gündüz çalışacağını söyledi. Herkesle birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını sözlerine ekleyen Vali Pekmez, "Aksaray'ı hak ettiği yere getirmek için, Aksaray'ı Aksaray'da yaşayanlar için daha iyi yere getirmek için başta ben olmak üzere milletvekillerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, müdürlerimiz, il genel meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, STK'larımız ve basın mensuplarımız ile birlikte hep beraber birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Ben Aksaray'ın hayrına olan bütün işlerde gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden çalışmaya gayret göstereceğim. Bakanlar Kurulu kararı ile Aksaray Valiliğine atandım. Bugün de resmen ve fiilen bu görevimize başlamış olduk. Şahsıma ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Öncelikle bizi bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın hükümetimize minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Aksaray Valiliğine atanmaktan dolayı büyük onur duyduğumu ve bugünden itibaren görev süresince, hatta görev süresi sonunda da Aksaray ile Aksaraylılara hizmet etmekten onur duyacağım. Aksaraylıların hizmetkarı olacağız. Benim ilk görev yerim Bilecik Yeni Pazar idi. Öyle güzel bir söz var ki, insanı yaşat ki devlet yaşasın. Görev süremizce inşallah biz de bu nasihati uygulamaya çalışacağız. 2 binli yıllarda çağdaş yönetim diye ortaya çıkan vatandaş odaklı kamu hizmeti esasında 700 yıl önce Şeyh Edibali'nin söylediği sözü 700 yıl sonra çağdaş olarak önümüze çıkması çok güzel. Bu bize gösteriyor ki, tarihimiz ve ecdadımız ne kadar çok zengin ve ileriymiş" dedi.

"BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZE MİNNETTARIZ"

Aksaray'da dün şehit cenazesi olduğunu belirten Vali Pekmez, "Millet ve devlet birbirinden ayrılmaz parça. Ne milletsiz devlet, ne devletsiz millet olması mümkün değil. Ancak yeni devlet anlayışında milletimizin menfaatleri, öncelikleri, manevi değerleri bizim için rehber olacak. Devletin güler yüzünü, ben ve bütün çalışma arkadaşlarım inşallah göstermiş olacağız. Daha dün Aksaraylı bir kahraman askerimizi toprağa verdik. Ben İsmail kardeşimiz olmak üzere bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Bütün şehitlerimize minnettarız. Acılı ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ile sabır temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"BU TOPRAĞIMIZI 3-5 ÇAPULCUYA BIRAKMAYACAĞIZ"

Terörle mücadele konusuna da değinen Vali Pekmez, "Terörle mücadelemizde bizi yıldıramazlar. sadece yapacakları saldırılar bizim gayretimizi, kararlılığımızı arttırır. Son terörist ya mezara, ya cezaevine girene kadar bu mücadelemiz devam edecek. Biz Malazgirt şehitlerimizle bu toprakları vatan yaptık. Çanakkale, Dumlupınar şehitlerimizle vatan olarak koruduk. Her karışı şehit kanıyla sulanmış bu toprağımızı 3-5 çapulcuya bırakmayacağız. Milletimizi müfteri olsun. Bu toprakları kimseye böldürmeyeceğiz" diye konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Haluk Şahin Yazgı Mehmet Aslan Aksaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title