Haberler

Aksaray'daki Otobüs Kazası

Askeri birliğine giderken kazada hayatını kaybeden Meriç'in cenazesi, memleketi Edirne'de toprağa verildi.

Askeri birliğine giderken, Aksaray'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden Dinçer Meriç'in cenazesi, memleketi Edirne'de toprağa verildi.

Aksaray-Ankara karayolunun 20. kilometresinde, yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu yaşamını yitiren Meriç'in cenazesi, önce İpsala ilçesi Esetçe beldesindeki baba ocağına, burada yapılan duanın ardından Esetçe Meydanı'na götürüldü.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, düzenlenen törende, ebedi başlangıca uğurladıkları şehit Meriç'in cenaze namazını kılmak için bir araya gelindiğini söyledi.

Her şeyin bir sonu olduğunu ancak bunun başka bir son, yeni bir başlangıç olduğunu belirten Şahin, "Hepimiz çok üzüntülüyüz. Daha askerlik ocağına varmadan böyle bir olayla karşılaşması daha fazla üzüyor. Esetçe'de de böyle bir şehidimiz var. Allah ruhunu cennet mekan etsin" dedi.

Törende, oğlunun tabutuna sarılarak ağlayan Hatice Meriç ise "Oğlum askere giderken, 'Beyaz gömlek, siyah pantolon yakıştı mı anne' dedin. 'Çok yakıştı oğlum' dedim. Askerliğin çok kısa sürdü oğlum, yaktın beni annem. Hayırlı bir evlat yetiştirmişim ne mutlu bana" diyerek gözyaşı döktü.

Cenaze, namazın kılınmasının ardından, Esetçe belde mezarlığında toprağa verildi.

Törene, aynı birliğe teslim olmak için yola çıkan ve kazada yaralanan Aykut Gider, Tolga Yüksel ve Doğukan Yüksel de katıldı.

Aksaray'da, 13 Ağustos'ta, yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 7 kişi ölmüş, 44 kişi yaralanmıştı. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Aksaray Esetçe Meriç Politika Güncel Haberler

title