Haberler

Aksaray'da Üreticilere Üniversite Eğitim Desteği

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Arı Yetiştiricileri Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Aksaray Üniversitesi arasında üreticilere yönelik eğitim protokolü imzalandı.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Arı Yetiştiricileri Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Aksaray Üniversitesi arasında üreticilere yönelik eğitim protokolü imzalandı.

Gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, eğitimlerin her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da son derece önemli olduğunu belirterek, "Hayatın her alanında olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. O yüzden paneller düzenliyoruz, seminerler yapıyoruz, eğitimler veriyoruz. Burada da üniversitemiz bize katkı sağlıyor. Her zaman söylediğimiz gibi verimliliğin ve üretimin artması, kaliteli ve sağlıklı gıdanın üretilmesi, sadece işletmelerin bu işten para kazanması noktasında değil, kaliteli ve sağlıklı gıdayı üretmek zorundayız. Çünkü biz üreten bir ülkeyiz. İhracat yapmamız gerekiyor. İhracat yapmak içinde kaliteli ve sağlıklı gıdayı üretmemiz gerekiyor. Özellikle gelişmiş ülkelere hayvansal gıda satışında çok fazla bir satışımız ne yazık ki yok. O yüzden gerek büyükbaş hayvancılık, gerekse de küçükbaş hayvancılıkta hayvansal ürünlerde Pazar sorunu yaşıyoruz. Her ne kadar dünden daha iyiysek de Pazar sorunumuz halen devam ediyor. Pazar sorununun çözülmesi için de ihracata başlamamız, başlamamız için de kaliteli, sağlıklı gıda üretmemiz gerekiyor. Bunun için de eğitilmemiz gerekiyor. O yüzden eğitim çok önemli" dedi.

"Tarım ve hayvancılık tamamen ortadan kalkamaz"

Tarım ve hayvancılık sektörünün çok önemli bir sektör olduğuna değinen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, "Dünyanın hiçbir yerinde tarım ve hayvancılık tümden ortadan kalkmaz, kalkamaz. Devletler buna zaten müsaade de etmiyor. Bizimde ilimizdeki imkanlar ölçüsünde tarım ve hayvancılığı belli bir seviyenin üzerinde tutmaya ve hatta mümkünse ihracat yapabilecek, dünya genelinde söz sahibi olabilecek bir noktaya getirebilmemiz gerekir" diye konuştu.

Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan ise, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, "Nasıl daha iyi yere geliriz, nasıl daha kaliteli ürün elde ederiz. Onun çabasını veriyoruz. Bunu da en iyi eğitim verecek kurumlardan birisi de üniversitelerimizdir. Şimdi verdiğimiz eğitimleri de belgelendirmek istiyoruz. Bu açıdan destekler konusunda eğitim alan üreticilerimiz daha ön plana çıkacak ve destek alma ihtimali daha da yükselecek. Ayrıca buradaki diğer amaç şu anda Aksarayımızda tarım ve hayvancılık çok ciddi anlamda ön planda. Tabi sanayi de gelişmiş durumda ama bizim önceliğimiz tarım ve hayvancılık diye düşünüyorum. Tarım ve hayvancılık geliştiği sürece Aksarayımız daha da ileriye gidecek" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından sivil toplum örgütleri ve üniversite arasında eğitim protokolü imzalandı. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aksaray Üniversitesi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title