Haberler

Aksaray'da Turizm Haftası Kutlamaları Başlıyor

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Aksaray'da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Aksaray Valiliği İl Kültür ve İl Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen 40. Turizm Haftası kutlamaları 15 Nisan 2016 Cuma günü saat 15.00'de Hasandağı'nda düzenlenecek olan Yamaç Paraşütü etkinliği ile başlayacak. Turizm Haftası açılış programı ise 18 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 18.30'da Kent Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve vatandaşların turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle Turizm Haftası'nın kutlandığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, kutlamaların Aksaray'da da hafta boyunca devam edeceğini söyledi. Turizm Haftası açılış programının her yıl farklı bir turizm beldesinde yapıldığını ifade eden Doğan, bu yıl ise turizm haftası açılış programının vilayet merkezinde gerçekleştirileceğini belirterek, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde 20 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 13.30'da, Aksaray Kültür Evi'nde 2. Yöresel Yemek Yarışması düzenleneceğini kaydetti.

Doğan, "Turizm Haftası Açılış Programı, protokolün ve vatandaşlarımızın katılımıyla 18 Nisan Pazartesi günü saat: 18.30'da Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Program, ilk olarak saat 18.30'da il merkezi ve ilçelerimizde açılan el sanatları kursları ile Aksaray'da turizm faaliyetleri yürüten kuruluşların stantlarının gezilmesiyle başlayacak.Saat 19.00'da ise Turizm Haftası Açılış Programı icra edilecek.15 Nisan Cuma günü saat: 15.00'de Hasandağı'nda Yamaç Paraşütü Etkinliği, 16 Nisan Cumartesi günü saat: 11.00'da Ihlara Vadisi yürüyüşü, 17 Nisan Pazar günü saat: 19.30'da Aksaray Kültür Merkezi'nde Türk Sanat Müziği Dinletisi, 18 Nisan Pazartesi günü saat: 18.30'da Kent Meydanı'nda Sergi, Açılış Programı ve Halk Oyunları Gösterisi, 19 Nisan Salı günü saat 14.00'de Aksaray Eski Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda Doç. Dr. Mete Sezgin'in katılacağı "Turizm Nasıl Pazarlanır" konulu konferans ve 20 Nisan Çarşamba günü saat: 13.30'da Aksaray Kültür Evi'nde Aksaray Yöresel Yemek Yarışması etkinliklerinin yapılacak. Aksaray'ın tam anlamıyla bir kültür ve turizm şehri. Aksaray turizm alanındaki potansiyelini harekete geçirmek adına önemli çalışmalar yapılıyor. Bu çerçevede Aksaray'da turizm yatırımları hızla artmaya başladı. Aksaray' 1 milyon turist ile Kapadokya Bölgesi'nde en çok ziyaret edilen illerden birisidir" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aksaray Valiliği Turizm Haftası Mustafa Doğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title