Haberler

Aksaray'da Tübitak Bilim Fuarı

Aksaray'da TÜBİTAK tarafından 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ülke genelinde seçilen bin proje okulu arasında yer alan Hazım Kulak Anadolu Lisesi ve Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi'nde "TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.

Fuarın açılışına Vali Şeref Ataklı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Bakırtaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan, Çevre Şehircilik İl Müdürü Hüsnü Yıldız ve Milli Eğitim Müdürü Eren Koçaş katıldı.

Hazım Kulak Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Sosyoloji, Tarih, Dil Eğitimi, Biyoloji, Coğrafya, Tasarım, Psikoloji, Kimya ile Fizik branşlarında hazırlanan 27 proje ve Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından Sosyoloji, Tarih, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Psikoloji ile Fizik branşlarında hazırlanan 26 projenin yer aldığı fuarlarda il protokol üyeleri ve misafirler stantları gezerek proje ekibi öğrencilerimizden bilgi aldı. "TÜBİTAK Bilim Fuarları" ile öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanıyor. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Şahin Yazgı Şeref Ataklı Tübitak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title