Haberler

Aksaray'da Toplu Taşıma Araç Sürücüleri Tek Tip Elbise Giyecek

Aksaray Belediyesi, toplu taşıma araçlarındaki 186 şoför için tek tip kıyafet uygulaması başlattı.

Aksaray Belediyesi, toplu taşıma araçlarındaki 186 şoför için tek tip kıyafet uygulaması başlattı.

Aksaray Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen törenle toplu taşıma araç sürücülerine gömlek, kravat, pantolon, süveter ve kışlık mont ile şoför tanıtım kartı verildi.

Aksaray Üniversitesi ile imzalanan protokol sonunda Aksaray'daki tüm toplu taşıma şoförleri için düzenlenen "Farkındalık ve İletişim" eğitiminde başarılı olan şoförlere de sertifikaları dağıtıldı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, törende yaptığı konuşmada, Aksaray'a yapılacak hizmetlerde başta üniversite olmak üzere tüm kurumlarla ve odalarla işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Toplu taşıma konusunda üniversite ve minibüscüler odası işbirliğinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Yazgı, otobüslerin yenilenmesi ile başlayan sürecin bugün daha iyi noktalara geldiğini söyledi.

Araç sahiplerinin önemli bir fedakarlık gösterdiğini anlatan Yazgı, şunları kaydetti:

"Bunun için size teşekkür ediyorum. Ama dedik ki biz bununla kalmayalım sizlere tek tip bir kıyafet yapalım hem otobüse binenler hem de sizler için güzel bir sunum olur, göze hoş gelen bir görüntü ortaya koyalım istedik. Tek tip kıyafet uygulamasında şoför kardeşlerimize gömlek, kravat, kazak, pantolon ve montların yer aldığı bir takım kıyafetler var. Bu takımları 186 adet toplu taşıma şoförümüze takdim ediyoruz. Bundan sonrada daha güzel hizmet etmek için elbirliği ve güç birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz."

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ise yaptığı konuşmada toplu taşımada yapılan değişimlerin Aksaray'da farkındalık oluşturacak nitelikte olduğunu söyledi. Rektör Şahin, araçlarda sürücülerin tek elbise giymelerinin kimin şoför olduğunun anlaşılması bakımından farkındalık oluşturacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ve Minibüscüler Odası Başkanı Veysel Öztürk toplu taşıma şoförlerine özel olarak hazırlanan tek tip kıyafet ile sertifikaları ve tanıtım kimliklerini verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Aksaray Üniversitesi Haluk Şahin Yazgı Yusuf Şahin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title