Haberler

Aksaray'da Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı Toplantısı

Aksaray’da tarım ve hayvancılıkta gelecek beş yılda neler yapılması gerektiğinin planlaması ve planlanan faaliyetlerin nasıl gerçekleştirileceğinin belirlenmesi amacıyla ‘Aksaray Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı’ tanıtım toplantısı yapıldı.

Aksaray'da tarım ve hayvancılıkta gelecek beş yılda neler yapılması gerektiğinin planlaması ve planlanan faaliyetlerin nasıl gerçekleştirileceğinin belirlenmesi amacıyla ' Aksaray Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı' tanıtım toplantısı yapıldı.

Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Şeref Ataklı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, il müdürleri, belediye başkanları, muhtarlar, Aksaray Tarım Platformu üyeleri, oda ve birlik başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kooperatifçiler ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda konuşan Aksaray Valisi Şeref Ataklı, "Bilindiği üzere ilimiz tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek olan illerimiz arasındadır. Ülke sıralamasında şeker pancarı, kabak çekirdeği, yonca gibi ürünlerde ön sıralarda yer almaktadır. Mevcut potansiyelimizi daha verimli kullanabilmek için planlama yapmak durumundayız. Bu planlamayı yaparken de sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, ilgili daire müdürlüklerimiz, muhtarlarımız ve çiftçilerimiz ile istişare halinde olmamız gerekiyor. Yaklaşık bir yıldır sürdürdüğümüz ortak akıl çalışmaları neticesinde Aksaray Tarım ve Kırsal kalkınma Stratejik Planı ortaya çıkmış oldu. Hazırlanan bu planın ilimiz açısından çok faydalı olacağına inanıyor ve planın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise, "Tarım, insanların beslenmesini sağlaması, sanayi sektörünün hammadde ihtiyacını karşılaması, ilimizdeki toplam istihdamdaki yaklaşık yüzde 42'lik payı ile ilimiz için; ekonomik, sosyal, politik ve teknik yönleriyle diğer sektörlerden farklı özellikleri olan ve vazgeçilmez öneme sahip bir sektördür. Üreticilerimize yüksek hayat standardı, tüketicilerimize güvenli gıda sağlayan, sanayi ile bütünleşmesini sağlamış, sürdürülebilir, dinamik ve rekabetçi bir tarım sektörü oluşturmak için tarım arazilerinin ve doğal kaynakların gelecek nesillere sağlıklı olarak teslim edilmesi ve sürdürülebilir tarımın yapılabilmesi yönünde azami gayret göstermekteyiz. Plansız ve programsız bir şekilde yapılan işlerde başarıya ulaşmak ancak tesadüflerle açıklanabilir. Kaldı ki tarım sektörü gibi çok çeşitli sorunları olan büyük bir üretim alanında, gözü kapalı, plansız hareket edilmesi, günümüz dünyasında hiç düşünülemez" şeklinde konuştu.

Toplantı, Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı tanıtım sunumunun ardından sektör paydaşlarının plan hakkındaki görüş ve önerilerinin alındığı bölümle sona erdi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bestami Zabun Şeref Ataklı Aksaray Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title