Haberler

Aksaray'da Tarım Ticaret Merkezi Yeni Yerinde Hizmete Başladı

Aksaray’da Ticaret Borsası tarafından yaptırılan Tarım Ticaret Merkezi yeni yerine taşınarak üreticilere hizmet vermeye başladı.

Aksaray'da Ticaret Borsası tarafından yaptırılan Tarım Ticaret Merkezi yeni yerine taşınarak üreticilere hizmet vermeye başladı.

Aksaray Ticaret Borsa Başkanı Hamit Özkök, Aksaray'ın tarım ve hayvancılık kenti olma yolunda hızla ilerlediğini ifade ederek, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ekip ruhu ile hareket etmenin biliciyle, tarım platformu olarak Aksaray'da yapılması gereken hedeflerimiz vardı. Hedeflerin başında da Aksaray'a yakışır, bölgenin en büyük tarım ticaret merkezini kurma hayalimiz yer alıyordu" dedi.

Tarım Ticaret Merkezi binası hakkında da bilgiler veren Başkan Özkök, "Bugün itibariyle 164 adet iş yeri, idari binası, sosyal tesisleri, banka, PTT, tüm birimleriyle esnafın ve üyelerin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim için önemli çok bir çalışmaydı. En önemlisi de verdiğimiz sözü yerine getirebilmekti. Borsalar üretici ile tüccarı bir araya getiren hakem görevinde olan kuruluşlardır. Bizim amacımız üreticinin ürettiği kaliteli ürünü, tüccarımızın önüne sunup, iyi bir piyasa şartlarında ihale usulüyle satmaktır. Üreticilerimiz ürettiği üründen para kazanacak. Tüccarlarımız da oturduğu yerden kaliteli ürün alacaklar. Türkiye'nin muhtelif yerlerine Aksaray'ın ürünlerini pazarlayacaklar. Bunun önemini bilerek, bölgenin en büyük tarım ticaret merkezini oluşturarak, satış salonumuzla birlikte Türkiye'ye entegre olduk. Türkiye'nin neresinde olursa olsun borsa üyesi olan bir kişiye vereceğimiz şifreyle ürün satın alabilecek ve başka ile de pazarlayabilecektir. Üreticiler için bu kolaylığı sağladık. Tarım Ticaret Merkezinin Aksaraylılara ve üreticilere hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yapacağımız açılışımıza Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılmasını bekliyoruz" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Aksaray Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title