Haberler

Aksaray'da Sağlığa Hayırsever Desteği

Aksaray'da hayırsever bir iş adamı tarafından 13 poliklinik odasının yanı sıra laboratuvar, röntgen ve acil müdahale birimlerinin bulunacağı semt polikliniği yaptırılacak.

Aksaray'da hayırsever bir iş adamı tarafından 13 poliklinik odasının yanı sıra laboratuvar, röntgen ve acil müdahale birimlerinin bulunacağı semt polikliniği yaptırılacak.

Polikliniğin yapımını üstlenen iş adamı Muzaffer Çakır, Aksaray Valisi Şeref Ataklı'yı makamında ziyaret etti.

Ataklı, sağlık hizmetlerinin yerinde verilmesi gereken hizmet dalı olduğunu, semt polikliniklerinin bu anlamda önem taşıdığını belirterek, kent merkezinde bir semt polikliniği bulunduğunu dile getirdi. Vali Ataklı, bu polikliniğin mesai saatleri dışında da hizmet verdiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Devlet hastanesi ve acil hizmetlerin de yükünü hafifletiyor. Biz nüfus yoğunluğunu dikkate alarak uygun olan yerde bu hizmetin görülmesini sağlamak istiyoruz. Burada hayırseverlerimiz devreye giriyor. Bu hizmet vatandaşlarımıza büyük fayda sağlayacak. Semt polikliniğinin yapımını üstlenen hayırsever iş adamı Muzaffer Çakır'a çok teşekkür ediyorum."

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Durgut da mülkiyeti Aksaray Belediyesine ait arsanın, kuruma tahsis edildiğini söyledi.

Durgut, arsaya, 3 kat olarak projelendirilen ancak şimdilik 2 katlı olması kararlaştırılan semt polikliniğinin hayırsever tarafından yaptırılacağını belirterek, ileride ihtiyaç duyulması halinde 3. katın da çıkılabileceğini bildirdi.

Konuşmaların ardından Vali Ataklı ve Çakır, semt polikliniğinin protokolünü imzaladı.

Hayırsever işadamının isminin verileceği semt polikliniğinde, 13 odanın yanı sıra laboratuvar, röntgen, acil müdahale birimleri ile erkek ve bayan gözlem bölümleri bulunacak.

Kaynak: AA / Güncel

Şeref Ataklı Aksaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title