Haberler

Aksaray'da İpek Yolunda Gönüllüler Buluşuyor Etkinliği Düzenlendi

Güncelleme:

Aksaray'ın Sultanhanı beldesinde, İpek Yolunda Gönüller Buluşuyor etkinliği düzenlendi.

Sultanhanı beldesinde, "İpek Yolunda Gönüller Buluşuyor" etkinliği düzenlendi.

Aksaray Vali Yardımcısı Tolga Polat, yaptığı konuşmada, Sultanhanı'nın Anadolu'nun en büyük kervansaraylarından biri olduğunu söyledi.

Aksaray'ın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Sultanhanı'nda böyle bir etkinliğin yapılmasının mutluluk verici olduğunu belirten Polat, "Bu tür organizasyonlar turizm açısından önemlidir. Programın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ise etkinliği düzenlemedeki amaçlarının 1950 yılında beldede yaşayan Kazak Türkleri'ni anmak olduğunu dile getirdi.

Kazak Türkleri'nin 1950 yılında Türkiye'ye göç ettiğini anımsatan Solak, "O zamanki hükümet tarafından beldemize de 60 hanelik bir grup iskan ettirildi. Bizler de bu programı düzenleyerek, Kazak Türkleri kardeşlerimizle hep birlikte İpek Yolu'nun incisi Sultanhanı Kervansarayı'nda bir araya geldik" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Araştırmacı Yazar Mustafa Fırat Gül, Sultanhanı'nın tarihi ve ipek yolunun önemine ilişkin sunum gerçekleştirdi. Daha sonra Polat ve Solak, Kazak Türklerinin geleneksel giysisi çapayı giyerek dua etti.

Etkinlik, Sultanhanı'nda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ve sema gösterisiyle sona erdi. - Aksaray

Kaynak: AA / Yerel

Tolga Polat Sultanhanı Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title