Haberler

Aksaray'da Engelsiz Yaşam İçin Tüm Engeller Kalkıyor

Aksaray Belediyesi, önümüzdeki hafta çeşitli etkinliklerle değerlendirilecek olan "Engelliler Haftası" öncesinde insanların en yoğun bulunduğu Ulu Cami ve Kent Meydanı'na 'Engelli Araç Şarj İstasyonu' kurdu.

Kent Meydanında düzenlenen törenle Belediye Başkanı Haluk Şahin yazgı, Şarj İstasyonlarının ücretsiz şekilde günün 24 saati kullanılabileceğini belirtti. "Engelli kardeşlerimiz için yeni bir hizmeti daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Başkan Yazgı, seçimler öncesinde engelliler için önemli çalışmalar yapacaklarının sözünü verdiklerini anımsatarak, "Çok şükür bir yıllık hizmet süremiz içinde birbirinden değerli çalışmaları engelli kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Engelli Araçları Şarj İstasyonumuzu da hizmete sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Engellilerin ulaşımları açısında akülü araçlarının büyük önem teşkil ettiğini ancak bu araçların şarjlarının da son derece önemli olduğunu kaydeden Başkan Yazgı, "Pek çok engelli kardeşimiz akülü araçlarının şarjlarının özellikle çarşı merkezindeyken bitmesi nedeniyle problemler yaşamaktaydı. Yeni kurduğumuz şarj istasyonlarıyla bu sorun ortadan kalkacaktır" dedi.

Şarj istasyonlarının hızlı dolum özelliğine sahip olduğunu vurgulayan Başkan, "Çarşı Merkezine herhangi bir işi için gelen kardeşimiz bu istasyonları hiçbir ücret ödemeden 24 saat boyunca kullanabilir. Şimdilik ulu cami önü ve kent merkezi olmak üzere toplam 2 adet istasyonumuz bulunmaktadır. İhtiyaca binaen yeni istasyonlarda kurmayı planlıyoruz. Ayrıca istasyonların bulunduğu noktalar ücretsiz internetin de kullanılabildiği noktalardır. Bu da engelli kardeşlerimizin cep telefonu veya tabletinden internete girerek vakit geçirmelerine olanak sağlamaktadır. Aksaray Belediyesi olarak böylesine önemli bir sosyal hizmeti gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Başkan Yazgı, engelliler için gerçekleştirdikleri tek çalışmanın şarj istasyonları olmadığını da belirterek, "Görevde bulunduğumuz bir yıl için engellilerimiz için oto parkları ve toplu ulaşımı ücretsiz su faturalarını ise yüzde 50 indirimli hale getirmiştik. Engelli dostu bir şehir oluşturana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Haluk Şahin Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title