Haberler

Aksaray'da Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü Etkinlikleri

Aksaray’da Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Aksaray'da Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Aksaray'da da 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü münasebetiyle Aksaray Şehitliği'nde program düzenlendi. Törene, Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, resmi daire ve kurum amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, şehit ve gazi aileleri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitlik anıtına çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Şeref Ataklı bir konuşma gerçekleştirdi. Vali Ataklı, Çanakkale'de vatan ve İstiklal aşkıyla verilen mücadelenin müstesna bir örnek teşkil ettiğini söyledi. Şehitlik defterini imzalayan Vali Ataklı, "Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü ve Şehitler Gününde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Çanakkale Şehitlerini, topraklarımızı kanlarıyla yoğuran tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" dedi.

Törene katılan şehit ve gazi aileleri zaman zaman duygusal anlar yaşarken Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehitlerin mezarlarına karanfil ve gül bıraktı. Törende Şehit aileleri ve gazi yakınlarının hal hatırını soran Başkan Haluk Şahin Yazgı, vatan toprağı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlere, millet olarak şükran ve minnet duyulduğunu dile getirdi.

Törende sonrasında Aksaray Valiliği öncülüğünde şehit yakınları ve gazi ailelere yönelik yemek programı düzenlendi. Somuncu Baba Sofrasında verilen yemekte Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehit aileleri ve gazilerle aynı masada buluştu. Başkan Yazgı, yemeğe katılan davetlilere gül takdim etti. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Şahin Yazgı Çanakkale Zaferi Şeref Ataklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
title