Haberler

Aksaray'da 32 Projenin Sözleşmesi İmzalandı

Güncelleme:

Kalkınma Bakanlığı'nca uygulanan Sosyal Destek Programı'na (SODES) Aksaray'dan gönderilen ve uygulanması kabul edilen 32 projenin sözleşmeleri düzenlenen törenle imzalandı.

Valilik Ek Hizmet binası SODES İl Koordinatörlüğü'nde düzenlenen törene Vali Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Vali Yardımcısı SODES İl Koordinatörü Fikret Zaman, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, İlçe Kaymakamları, Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonunda uygulanabilirliği kabul edilen 32 proje sahibi kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının proje yürütücüleri katıldı. Vali Selami Altınok, SODES Programı kapsamında ilk sözleşmeleri Aksaray Belediye Başkanlığınca hazırlanan 'Kadınlarla Elele Geleceğe', 'Gençler Sanatla Buluşuyor' projeleri ile Belediye Başkanı Nevzat Palta, Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce hazırlanan 'Mutlu Yarınlar' projesi ile Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal ile imzaladı.

İmza töreninde konuşan Vali Selami Altınok, Aksaray'a geldiği günden bu yana SODES Projesi'nin hayalini kurduğunu ve kendi kendine 'Neden Aksaray'da yok' diye hayıflandığını belirterek, "Bu SODES Projesini Erzurum'da çalıştığım dönemde Erzurum Valiliği bünyesinde de organize olup faaliyetlerini görüp, sonra Aksaray'a geldikten sonra SODES'in Aksaray'da olmamasının ben gerçekten büyük bir eksiklik olduğunu hep içimde hissetmiştim. Keşke bizim vilayetimizde de bu SODES olsa ve bir şeyler yapabilsek. Yoksul kesimde bulunan insanlarımıza sivil toplumla beraber, kamuyla beraber, yerel yönetimlerle beraber bir şeyleri yapabilme gayretini gösterebilsek diye içimden geçiyordu. Herhalde bu temennimi Kalkınma Bakanlığımız duymuş olacak ki, 2012 yılı içerisinde 4 vilayeti daha kapsama aldılar. Yani bizim Aksaray, Niğde, Yozgat ve Sivas vilayetlerini aldılar. Bu yıl ilk başladığımız için hem projelerin ebat, boyutu noktasında, hem de toplam kaynak noktasında bir deneme yılıydı. Buna rağmen 2 milyon civarında verebiliriz dedikleri halde bakanlık yetkilileri, bu yıl 3 milyon liradan fazla bir kaynak aktarıldı. 32 projemize bunu sağlayacağız. İnanıyorum ki biz bunu bu sene iyi başardığımız takdirde önümüzdeki sene bunu hemen hemen ikiye katlama şansımız olacak. 5-6 milyonluk bir kaynağı Aksaray'a aktaracağız. Önemli bir iştir arkadaşlar, çok kolaydır. Projeyi hazırlıyorsunuz, iyi bir proje ise, fakir ve yoksulluk içinde yaşayan insanlarımıza ulaşma noktasında etkin bir projeyse çok büyük bir prosedüre gerek kalmadan derhal 2 aylık bir sürede kabul ediliyor ve uygulamaya başlıyorsunuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından SODES Projeleri kabul edilen kurum ve kuruluşlara teşekkür belgesi verilerek, projelerin ödenek prosedürleri imzalandı. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selami Altınok Nevzat Palta Aksakal Aksaray Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title