Haberler

Aksaray'da 2 Yerleşim Yeri Köye Dönüştürüldü

Aksaray’ın Acıpınar köyüne bağlı Cerit ile Sarayhan köyüne bağlı Hanobası yerleşim yerlerine yeniden köy statüsü verildi.

Aksaray'ın Acıpınar köyüne bağlı Cerit ile Sarayhan köyüne bağlı Hanobası yerleşim yerlerine yeniden köy statüsü verildi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı yaptığı açıklamada iki yerleşim yerinin de daha önce köy tüzel kişiliğine sahip olduğunu belirterek, "Cerit köyü Acıpınar'a bağlanarak mahalle oldu. Hanobası köyü ise Beyazsaray köyü ile birleşerek Sarayhan kasabasını oluşturdular. Nüfusu 2 binin altına düşen beldelerin yeniden köy statüsüne dönüştürülmesinin ardından Acıpınar ve Sarayhan beldeleri köye dönüştü. Cerit ve Hanobası yerleşim yerlerinin ise yeniden köy tüzel kişiliğine dönüştürülmeleri için talepte bulunduk. İki yerleşim yerinin köye dönüştürülmesi için İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Müdürlüğü'ne müracaatta bulunuldu. 6360 sayılı kanunun geçici 2. maddesinin dokuzuncu fıkrasında, 'Daha önce, birden fazla köy veya köy kısımlarının birleşmesiyle belediye kurulan ve bu kanuna göre yeniden köye dönüşen yerlerde, başka bir işleme gerek kalmaksızın Valinin uygun görüşü ve İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile birden fazla köy kurulabilir' şeklindeki düzenleme bulunuyor. Bu düzenlemeye istinaden yine İçişleri Bakanlığı'nın da onayı ile Cerit ve Hanobası yerleşim yerlerine yeniden köy statüsü verildi" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Sarayhan Acıpınar Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title