Haberler

Aksaray Bakan Alaboyun : Hem Suyumuzu Hem Enerjimizi İyi Yönetmemiz Lazım?

Bakan Alaboyun : Hem suyumuzu hem enerjimizi iyi yönetmemiz lazım? ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, enerjinin ve suyun düzenli ve verimli kullanılmadığını belirterek, "Bunun sonucunda düzensizlik başlıyor.

Bakan Alaboyun : Hem suyumuzu hem enerjimizi iyi yönetmemiz lazım?

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, enerjinin ve suyun düzenli ve verimli kullanılmadığını belirterek, "Bunun sonucunda düzensizlik başlıyor. Bizim hem suyumuzu hem de enerjimizi iyi yönetmemiz lazım." dedi.

Aksaray'ın Eskil İlçesi'nde gezi ve incelemelerde bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, kaymakamlık ve belediye başkanlığını ziyaret etti. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Alaboyun, hem suyun hem de enerjisinin iyi yönetilmesi gerektiğini söyledi. Enerjinin ve suyun düzenli kullanılmadığına dikkat çeken Alaboyun, şöyle konuştu: "Enerjiyi düzenli ve verimli kullanamıyoruz. Düzensizlik başlıyor. Bizim hem suyumuzu hem de enerjimizi iyi yönetmemiz lazım. Yer altı suyunu iyi yönetemezsek, elektriğimizi iyi yönetemezsek sonuçta bir sürü sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Örneğin, ev ruhsatı için 5-10 kilovatlık bir müracaat var. Ama yanında hemen bir hayvancılık tesisi kuruyor. Ardından süt sağım ünitesi oluşturuluyor. Arkasından bir tane yer altı su pompası koyuyor. Tabi verilen 5-6 kilovatlık güç de buna yetmiyor. Öyle olunca yeniden bir proje yapmak lazım. Yeniden hatların dizayn edilmesi lazım. Her evde böyle bir kapasite artırımı olursa bu sıkıntı yapıyor.??

Suyun da verimli kullanılması gerektiğini belirten Bakan Alaboyun, "Toprağı kökün ıslanacağı şekilde sularsak hem az su kullanmış oluruz hem de az elektrik kullanmış oluruz. Az su kullanmakla da yer altı su seviyemizi tutarız. Yer altı su seviyesi bir metre aşağıya düştü mü bu seviyeyi yeniden yerine koyabilmek için 6-7 yıllık yağmur ve kara ihtiyacımız var." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Rıza Alaboyun Aksaray Eskil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title