Haberler

Aksaray Afad'a Yeni Nesil Arama Kurtarma Aracı

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, her türlü afet ve kazalara müdahale edecek araç ve teknik donanıma sahip olduklarını söyledi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, her türlü afet ve kazalara müdahale edecek araç ve teknik donanıma sahip olduklarını söyledi.

Ataklı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 81 ildeki Afet ve Acil Durum İl Müdürlükleri'ne verilen tam donanımlı 101 arama kurtarma aracından Aksaray İl Müdürlüğüne gönderilen aracı inceleyerek İl Müdürü Cezmi Türkmen'den bilgi aldı.

Yeni aracın hayırlı olmasını temenni eden Ataklı,  Aksaray'da veya başka bir yerde afet ve benzeri olumsuzluğun olmasını istemediklerini söyledi.

"Her türlü afet ve kazalara müdahale edecek araç ve teknik donanıma sahibiz" diyen Ataklı, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz yeni nesil araç ve ekipmanlarla herhangi bir afet olayında, kaza ve acil durumlarda anında müdahale ve kurtarma kabiliyetleri için gerekli malzemelerle tam teçhizatlı hale geliştirilmiş oldu.  Aracın aydınlatma, kameralı sistemleri, diğer alet, ekipmanları ve son teknolojiyle donatıldı. 15 yıl önce yaşanan deprem ve diğer afetlerin ardından  gelişmemizi görebiliyoruz. Yaşanabilecek bir afet sonrasında arama ve kurtarma faaliyetlerinin etkili şekilde yapılması için bu araçlar bugün bütün illerimizde mevcut hale getirildi."

Kaynak: AA / Yerel

Şeref Ataklı Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title